ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΗ ΣΟΝΔΛ

Κινηματογραφικό ταξίδι

Δημοσίευση: 06 Απρ 2013 2:20 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:23
Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαρισαίων ταξιδεύει αύριο Κυριακή και ώρα 8.30 για Χόλιγουντ, με μια συναυλία-αφιέρωμα στις μεγάλες μουσικές κινηματογραφικές επιτυχίες ταινιών, όπως «Ο πόλεμος των άστρων», «Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών», «Σούπερμαν», «Πειρατές της Καραϊβικής», κ.ά.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ
Είναι γνωστή η δύναμη της μουσικής να εκφράζει και να χρωματίζει οποιαδήποτε κατάσταση. Η λειτουργία της μουσικής, στη διάρκεια μιας ταινίας ποικίλλει ανάλογα, μεταφέρει μηνύματα, παρεμβαίνει, επεξηγεί τη δράση, εντείνει τα νοήματα, τονίζει ή αποκαλύπτει κρυφές σκέψεις ή συναισθήματα συμπληρώνοντας τον διάλογο. Είναι ένα ισχυρό τεχνικό εργαλείο που αιχμαλωτίζει τον θεατή, τον σπρώχνει σε επιλεκτικές παρατηρήσεις και τον κάνει συμμέτοχο στα δρώμενα της ταινίας. Η μουσική με τη φυσική της ελευθερία και ευελιξία στέκεται απέναντι στην εικόνα και τον λόγο δίνει ζωή και ρυθμό στον χρόνο, στον τόπο και στα πρόσωπα βοηθάει, στην ισορροπία των αντιθέσεων. Είναι σίγουρο πως ακριβώς οι ίδιες ταινίες αν βλέπονταν με διαφορετική μουσική επένδυση θα βλέπονταν σαν κάτι τελείως διαφορετικό.
ΤΟ ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ
Ήταν το 1941, όταν οι παραγωγοί της ταινίας «Dangerous Moonlight», πρότειναν στον Σεργκέι Ραχμάνινοφ να γράψει τη μουσική, ή να τους επιτρέψει να χρησιμοποιήσουν το 2ο κονσέρτο του για πιάνο ως μουσική υπόκρουση. Ο Ραχμάνινοφ, αρνήθηκε την πρώτη πρόταση, ενώ στη δεύτερη ζήτησε για τα δικαιώματα πολλά χρήματα, με αποτέλεσμα να ναυαγήσει η συνεργασία. Κατόπιν τούτου η παραγωγή ανέθεσε στον Βρετανό συνθέτη Ρίτσαρντ Άντινζελ να γράψει μια καινούρια μουσική, στο ύφος όμως του μεγάλου Ρώσου συνθέτη. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε και ήταν εξαιρετικό. Η μουσική άντεξε πιο πολύ από την ταινία στον χρόνο και εκτελείται πολύ συχνά στις αίθουσες συναυλιών. Προπώληση εισιτηρίων : σήμερα Σάββατο 6-8μμ και αύριο Κυριακή από 6.30 μ.μ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass