ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Χολιγουντιανή» συναυλία της Συμφωνικής

Δημοσίευση: 06 Απρ 2013 22:22 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:24
Μια συναυλία αλλιώτικη από τις άλλες, θα παρουσιάσει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Λαρισαίων σήμερα στις 8:30 το βράδυ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Χρήστου Κτιστάκη. Θα ακουστούν «soundtracks» δηλαδή μουσική κινηματογράφου, από ταινίες που άφησαν εποχή όπως «Σούπερμαν», «Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών», «Πειρατές της Καραϊβικής», «Ο πόλεμος των άστρων» κ.ά.
 Ο κινηματογράφος, η τέχνη που συνάρπασε τον προηγούμενο αιώνα, στηρίχθηκε πάρα πολύ στον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να παίξει η μουσική. Έτσι, εικόνα και ήχος έδωσαν ένα ταιριαστό αποτέλεσμα που μπορεί να περιγράψει όλα τα συναισθήματα του ανθρώπου. Μερικές μουσικές συνθέσεις ξεχώρισαν παραπάνω. Στάθηκαν ικανές να μπούνε στις αίθουσες συναυλιών και με τον αυθεντικό του συμφωνικό ήχο, να συναρπάσουν ακόμα και χωρίς εικόνα. Η Σ.Ο.Ν.Δ.Λ. η ορχήστρα κόσμημα για την πόλη μας αλλά και για τη Θεσσαλία, σε πλήρη διάταξη με τους 60 μουσικούς της, θα μας ταξιδέψει στον ονειρικό αυτό κόσμο της μουσικής.
Μαζί της εμφανίζεται η Bjork Oskarsdöttir στο συγκινητικό σόλο για βιολί και ορχήστρα της «Λίστας του Σίντλερ» του Tζον Γουίλιαμς. Στο ρομαντικό «Κοντσέρτο της Βαρσοβίας» για πιάνο και ορχήστρα του Ρίτσαρντ Άντινζελ από την ταινία «Επικίνδυνο Σεληνόφως» ενορχήστρωσε και διευθύνει από το πιάνο ο Χρήστος Κτιστάκης. Το οπτικό υλικό επιμελείται ο Δημήτρης Λαπούσης και ο Θάνος Γκουρομπίνος, ενώ η Ελένη Ψύρρα επιμελείται τη μικρή «έκπληξη» της βραδιάς.
 Η προπώληση σήμερα ξεκινά από τις 6.30 το απόγευμα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass