«Αυτά που πήρε ο άνεμος και σκόρπισε μακριά…»

Δημοσίευση: 09 Απρ 2013 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:28

Το τρίτο κατά σειρά βιβλίο του Θανάση Βογιατζή με τίτλο  «Αυτά που πήρε ο άνεμος και σκόρπισε μακριά…», παρουσιάζεται σήμερα Τρίτη στη Λάρισα στο «Μικρό Θέατρο». Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα και γίνεται στο πλαίσιο των διαλέξεων της Νεότερης Ιστορίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Λάρισας, υπό την αιγίδα του Φορέα Υλοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων «Πολίτες Εν Γνώσει».

Το βιβλίο με τόπο αναφοράς τον ευρύτερο χώρο της Θεσσαλίας, το Βίτσι, το Γράμμο αναφέρεται σε όλη την κρίσιμη δεκαετία του ’40-50. Πάνω στα τεράστια κύματα της Ιστορίας οι προσωπικές και συλλογικές προσπάθειες, οι ζωές των ανθρώπων. Μέσα από τις προσωπικές ιστορίες, αφηγήσεις αγωνιστών, μέσα από την παράθεση ντοκουμέντων και στοιχείων από δημοσιεύματα εφημερίδων, εγγράφων παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων από την δικτατορία της 4ης Αυγούστου 1936, την κήρυξη του πολέμου, την κατάρρευση του μετώπου τον Απρίλη του ’41 και της τοπικής οικονομίας, την Κατοχή, την φυγή του αστικού πολιτικού- οικονομικού κατεστημένου για να σώσει την ζωούλα του, την πείνα και το θάνατο τον σκληρό χειμώνα ’41-42….

Ο Θανάσης Βογιατζής γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας όπου μένει εκεί μέχρι σήμερα. Δούλεψε από το 1986 στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» και ακολούθως στο «Νέο Δρόμο» και από το 1996 στη «Θεσσαλία» μέχρι τα μέσα του Νοέμβρη του 2011. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass