Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Λ. ΔΕΝΕΖΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

«Όπου οι μεγάλοι βλέπουν αδιέξοδα, τα παιδιά βλέπουν δρόμους»

Δημοσίευση: 09 Απρ 2013 19:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:29

Της Νατάσας Πολυγένη

Με τη συγγραφέα Λιάνα Δενεζάκη είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν σήμερα το πρωί περίπου 400 μαθητές, σχολείων της Λάρισας, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του «Χατζηγιάννειου» Πνευματικού Κέντρου Λάρισας. Αυτή την εβδομάδα η βιβλιοθήκη ανοίγει τις πόρτες της στους μικρούς αναγνώστες και τους φέρνει σε επαφή με το βιβλίο υπό την καθοδήγηση γνωστών  συγγραφέων παιδικών βιβλίων. Στο πλαίσιο αυτό παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι συνέντευξη τύπου όπου μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα της εβδομάδας. Ο αντιδήμαρχος του ΔΟΠΑΕΛ κ. Άρης Γαλάτος, ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεχίζονται οι εκδηλώσεις-θεσμοί της πόλης και για το λόγο αυτό ο ΔΟΠΑΕΛ δίνει μάχη για να κρατήσει υψηλά το επίπεδο, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν οικονομικοί περιορισμοί. «Ο ΔΟΠΑΕΛ αλλά και η δημοτική αρχή έχουν ως προτεραιότητα τον πολιτισμό. Η συνεργασία με τους φορείς της πόλης για τη διοργάνωση εκδηλώσεων είναι πολύ σημαντική και επιδιώκεται με κάθε τρόπο» δήλωσε και πρόσθεσε αναφορικά με τη διοργάνωση της Εβδομάδας Παιδικής Λογοτεχνίας ότι η συμβολή του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας είναι τεράστια, στην προσπάθεια που γίνεται ώστε τα παιδιά στην κατάλληλη ηλικία να πάρουν τα κατάλληλα ερεθίσματα.

«Εκεί που οι μεγάλοι βλέπουν αδιέξοδα, οι μικροί βλέπουν δρόμους. Είναι καιρός να κλείσουμε την τηλεόραση και να ανοίξουμε τα βιβλία» σημείωσε η συγγραφέας κ. Λιάνα Δενεζάκη, που δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για την επαφή που είχε με τους Λαρισαίους μαθητές. Μάλιστα, ανέφερε ότι αν τα παιδιά πειστούν να διαβάζουν αυτή θα είναι και η απάντηση στα σημερινά προβλήματα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου εκπαιδευτικών κ. Γιάννης Ζαρογιάννης ανέφερε ότι είναι η έβδομη χρονιά που το κέντρο συμμετέχει στην Εβδομάδα Παιδικής  Λογοτεχνίας και θα συνεχίσει να το κάνει, καθώς στην περίοδο της κρίσης των αξιών και των ιδεών το βιβλίο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. «Το βιβλίο διευρύνει τους ορίζοντες, ανοίγει το πνεύμα και διαπλάθει προσωπικότητες» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Ζαρογιάννης απένειμε στη συγγραφέα κ. Λιάνα Δανεζάκη τιμητικό δίπλωμα.

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν επίσης η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας κ. Ελένη Παπούλια και οι κ.  Ελένη Πατελοδήμου Χριστούλα, Μιμίκα Βάσιου Μπαχτσέ και Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου εκπροσωπώντας το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Παιδικής Λογοτεχνίας αναμένεται να επισκεφτούν τη βιβλιοθήκη 1600 μαθητές σχολείων της Λάρισας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας συνεχίζεται αύριοΤετάρτη 10 Απριλίου με τη συγγραφέα  Ιωάννα Μπαμπέτα, αύριο Πέμπτη 11 Απριλίου με την Αγγελική Βαρελά και την Παρασκευή 12 Απριλίου με τη  Ράνια Μπουμπουρη.

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass