Μουσικοϊστορίες στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Δημοσίευση: 12 Απρ 2013 16:29 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:34

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 6 το απόγευμα ,στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, θα γίνει προβολή μιας ενότητας  κινουμένων σχεδίων των Walt Disney Studios, της Universal Pictures και της Warner Bros με τίτλο «Μουσικοϊστορίες» στους μικρούς μαθητές των τμημάτων της μουσικής προπαιδείας και προωδειακής του ΔΩΛ.
Η παρουσίαση τους  με επεξηγηματική αφήγηση  εστιάζει στη σχέση  των καρτούν με την κλασική μουσική και βασίζεται σε τρία στοιχεία: στη μουσική που μπορεί να υπάρχει από μόνη της, στη μουσική που δημιουργεί τις εικόνες χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο θέμα, και στη μουσική που αφηγείται μια συγκεκριμένη ιστορία.  Δεν είναι λίγα τα παιδιά που στην Ελλάδα πρωτοάκουσαν  κλασσική μουσική βλέποντας την Φαντασία του Disney  ή κάποιο άλλο έργο. Με την οπτικοποίηση της κλασσικής μουσικής  από  το κινούμενο σχέδιο τα παιδιά έρχονται πιο κοντά στο είδος που λέγεται κλασσική μουσική  και που γι' αυτά είναι ένα ταξίδι στον κόσμο της ηρεμίας και της συναισθηματικής γαλήνης. Η παρουσίαση είναι ανοιχτή για τα παιδιά της Λάρισας και απευθύνεται σε νήπια και παιδιά Α' τάξης Δημοτικού. Την εκδήλωση επιμελήθηκε και παρουσιάζει η καθηγήτρια της Μουσικής Προπαιδείας του ΔΩΛ ,Τσαγιάννη Ολυμπία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass