ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ «Η ΟΥΡΑΝΟΠΕΤΡΑ» ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Αριστουργηματική η γραφή του Γιάννη Καλπούζου

Δημοσίευση: 19 Απρ 2013 2:26 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:41
 ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Αχ. Μπακαλέξης
Το νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου με τίτλο «Ουρανόπετρα η δωδέκατη γενιά» παρουσιάστηκε στα Φάρσαλα παρουσία αρκετών αναγνωστών. Ο συγγραφέας και ομιλητής ανέφερε μεταξύ άλλων «Το βιβλίο αυτό είναι ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, ένα ιστορικό-κοινωνικό και ταυτόχρονα ποιητικό έργο. Ένα περιπετειώδες ταξίδι προς την πηγή των προγόνων, ένα παραμύθι για τη ζωή των ουρανών από τα βάθη του χρόνου. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο, σύνθετο και διαφωτιστικό έργο».
Πέρα από τη μυθοπλασία και την περιπέτεια, το μυθιστόρημα μιλά για σπουδαία διαχρονικά θέματα όπως η αξιοπρέπεια, η αλαζονεία, το δέσιμο με τους προγόνους μας, ο πατριωτισμός και η πορεία προς την αυτογνωσία μέσα από την ρήση του κεντρικού ήρωα «Όπου πατώ είναι δικός μου δρόμος». Ο Γιάννης Καλπούζος έγραψε ένα λογοτεχνικό αριστούργημα. Θαυμαστή η πλοκή αλλά ακόμη πιο αξιόλογη η συνοχή και η ενότητα των ημερών, χωρίς να υπάρχουν κενά στην αφήγηση που κινείται σε δύο χρονικούς άξονες. Ο Γιάννης Καλπούζος δίνει και αυτή τη φορά έναν κολοσσιαίο κοινωνικό και ιστορικό πίνακα χωρίς να εγκαταλείψει στιγμή τους ήρωές του με τα πάθη και τα παθήματά τους, με αναμφισβήτητη αφηγηματική δεινότητα για να κερδίσει για ακόμη μια φορά τον απαιτητικό αλλά και απλό αναγνώστη σε μια μυθιστορία που θα παραμείνει κλασική. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από το βιβλίο που διαβάζουν οι ηθοποιοί Άγγελος Αντωνόπουλος, Κώστας Βουτσάς και Στράτος Τζώρτζογλου, ο συγγραφέας μίλησε με το κοινό και στο τέλος υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass