Pantheon Plaza: Έως τις 27 Απριλίου οι εκθέσεις του Λαογραφικού

Δημοσίευση: 19 Απρ 2013 20:19 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:42

Για μια εβδομάδα ακόμα, οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις δύο μεγάλης ιστορικής σημασίας εκθέσεις του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, στο Pantheon Plaza. Έως και το Σάββατο, 27 Απριλίου, το Pantheon Plaza θα φιλοξενεί ακριβή αντίγραφα δύο εκ των σημαντικότερων εκθέσεων του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας που προβάλουν την ελληνική παράδοση, αλλά και την τοπική ομορφιά της Λάρισας, μέσα από επώνυμα έργα τέχνης και ιστορικές καρτ-ποστάλ που τοποθετούν στο επίκεντρο του ιστορικού, αλλά και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος τη Θεσσαλία.

Μέσω των συγκεκριμένων εκθέσεων, βασικός στόχος τόσο του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, όσο και του Pantheon Plaza, είναι η ανάδειξη της μοναδικότητας του Θεσσαλικού τοπίου, καθώς και η ενημέρωση των πολιτών για το ιστορικό υπόβαθρο της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας.

 

ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

«Απεικονίσεις από τον παραδοσιακό βίο - Εικαστικά έργα από τις συλλογές του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας»

 Η έκθεση του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας εστιάζει στην εποχή που η γνήσια λαϊκότητα υποχωρεί και επικρατεί ο εξευρωπαισμός στα διάφορα επίπεδα του βίου των ανθρώπων. Η νοσταλγική επιστροφή σε ο,τι πολύτιμο υποχωρεί με τις εκάστοτε νέες  συνθήκες λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για επώνυμους καλλιτέχνες από την αρχή μέχρι το τέλος του 20ού αι.

  «Λάρισα και Πηνειός μέσα από τα επιστολικά δελτάρια από τις συλλογές του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας»

 Ο Πηνειός αποτελεί για τη Λάρισα ένα δώρο της φύσης, αέναη πηγή ζωής. Είναι πηγή ύδρευσης για την πόλη, παρέχοντας συγχρόνως στους κατοίκους τις προϋποθέσεις και δυνατότητες για οικονομική, εμπορική και πνευματική ανάπτυξη.

Η έκθεση του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας παρουσιάζει καρτ ποστάλ (1900-1940), εικονογραφημένα επιστολικά δελτάρια, από τις συλλογές του Μουσείου που έχουν ως θέμα τους τον Πηνειό και τη γύρω περιοχή που αποτελεί και την πιο χαρακτηριστική και γραφική όψη της Λάρισας· το ποτάμι,  η γέφυρα, ο λόφος Φρούριο με το ναό του πολιούχου Αγίου Αχιλλείου και απέναντι ο λόφος Πευκάκια με το Οθωμανικό τέμενος του Χασάν Μπέη αποτελούν τις απεικονίσεις που κυρίως απαντώνται στα επιστολικά δελτάρια της έκθεσης.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass