ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕ ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΙΝΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Γιορτή χαράς και δημιουργίας

Δημοσίευση: 20 Απρ 2013 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:44
 Με μια εκπληκτική παράσταση στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Λάρισας ολοκληρώθηκε η «Εβδομάδα Μαθητικού Θεάτρου» που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Λάρισα.
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας παρουσίασαν με κουστούμια εποχής υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής τη θεατρική παράσταση «Ο Ελαφοβασιλιάς», μια συναρπαστική και ξεκαρδιστική περιπέτεια για όλες τις ηλικίες, στην οποία συμβαίνουν διάφορα «αλλόκοτα πράγματα».
Μετά το τέλος της παράστασης ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθανάσιος Μαργαριτόπουλος, ο οποίος υποστήριξε με θέρμη τη διοργάνωση και παρακολούθησε όλες τις παραστάσεις των σχολείων, τόνισε ότι απ’ αυτή τη διοργάνωση προέκυψε το συμπέρασμα πως «όταν δίνουμε ευκαιρίες στα παιδιά και τα εμπιστευόμαστε, μας εκπλήσσουν με την ευρηματικότητα, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους».
Κάθε παράσταση είχε κάτι το ξεχωριστό: το Γυμνάσιο και Λ.Τ. Βερδικούσιας με το θεατρικό έργο «Μετανάστευση νεφρού» έδειξε χιούμορ και ευρηματικότητα, το 1ο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής με το θεατρικό έργο «Μικρός Πλούτος» ανέδειξε τις ιδιαίτερες ικανότητες των παιδιών που εξέπληξαν με τις ερμηνείες τους, το 12ο Γυμνάσιο με τη «Μαντάμ Σουσού» εντυπωσίασε με την οργάνωση, τα σκηνικά – κοστούμια και τον χορό, το 7ο ΕΠΑΛ με την παράσταση «Δέμα με άγνωστο παραλήπτη» ανέδειξε τις συγγραφικές ικανότητες των παιδιών με τις οποίες κατέγραψαν τη σκληρή πραγματικότητα, το 9ο Λύκειο με την παράσταση «Τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους» προσέγγισε με έναν μοναδικό και ονειρικό τρόπο την ποίηση του Καβάφη, το Γυμνάσιο και Λ.Τ. του Αρμενίου με την παράσταση «Σύγχρονη Λυσιστράτη» είδε με μια μοντέρνα οπτική τον Αριστοφάνη σκορπώντας το γέλιο στους θεατές και το Μουσικό Σχολείο Λάρισας με το θεατρικό έργο «Ελαφοβασιλιάς» ταξίδεψε το κοινό στον χώρο του παραμυθιού και της φαντασίας.
Ακολούθησε η απονομή επαίνων σε όλους τους συντελεστές των θεατρικών παραστάσεων που παρουσίασαν σε επτά ημέρες ισάριθμα σχολεία του νομού Λάρισας στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν πρόκειται για έναν διαγωνισμό, αλλά για μια γιορτή χαράς και δημιουργίας. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, είναι στις προθέσεις της Διεύθυνσης να καταστεί η διοργάνωση θεσμός και να συμπεριλάβει και άλλες δημιουργίες από το χώρο της τέχνης. Τους επαίνους απένειμαν ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθ. Μαργαριτόπουλος, ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Λάρισας Σωτήρης Αναγνωστόπουλος και η υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Ηρώ Οικονομάκη που συνδιοργάνωσαν την «Εβδομάδα Μαθητικού Θεάτρου» υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass