Πασχαλιά στο Δήμο Λαρισαίων

Δημοσίευση: 23 Απρ 2013 17:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:48

Της Νατάσας Πολυγένη

Την  Πέμπτη ξεκινούν επίσημα οι εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας(ΔΟΠΑΕΛ) για την περίοδο του Πάσχα. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 12 Μαΐου ανακοινώθηκε χθες το πρωί στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, με ιδιαίτερη αναφορά στην έναρξη λειτουργίας του 15ου Παραδοσιακού Χωριού στη Κεντρική Πλατεία Λάρισας.

Ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΕΛ κ. Άρης Γαλάτος ανέφερε ότι για ακόμη μια χρονιά ετοιμάστηκαν εκδηλώσεις που θα γίνουν σε όλες τις συνοικίες της πόλης και στα περισσότερα χωριά του καλλικρατικού δήμου, προσαρμοσμένες απόλυτα στο πνεύμα των ημερών. Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων ενώ ιδιαίτερα ευχαρίστησε και την Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ  για τη διάθεση συμμετοχής στο πασχαλινό πρόγραμμα του δήμου, με εκδηλώσεις των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Σχολή Μαθητείας Λάρισας κ. Ελευθέριος Ποσονίδης τόνισε ότι με μεγάλη χαρά συμμετέχουν τα τμήματα κομμωτικής και μαγειρικής αλλά και ο βρεφονηπιακός σταθμός στις εκδηλώσεις του Δήμου ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του Παραδοσιακού Χωριού θα λειτουργήσει Τράπεζα Τροφίμων και Ρούχων για το κοινωνικό παντοπωλείο από τους μαθητές της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ.

Η σύμβουλος του Δημάρχου και υπεύθυνης της διοργάνωσης κ. Βάσω Οικονόμου, ανέφερε ότι κάθε χρόνο πληθαίνουν οι συμμετοχές των φορέων στο Παραδοσιακό Χωριό ενώ συγκινητική είναι η συμμετοχή των εθελοντών. Στη συνέχεια ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων με ιδιαίτερη αναφορά στην εκδήλωση της Μεγάλης Παρασκευής όπου θα διατεθούν από τον Δήμο 1000 λαμπάδες στα εικαστικά εργαστήρια της κεντρικής πλατείας, όπου οι Λαρισαίοι θα μπορούν να τις διακοσμήσουν υπό την καθοδήγηση των δασκάλων των Λεσχών Πολιτισμού και να τις πάρουν μαζί τους. Ακόμη, η κ. Οικονόμου μίλησε για το σπουδαίο έργο που γίνεται στις Λέσχες Πολιτισμού αλλά και για την άψογη συνεργασία με το ΔΣ του ΔΟΠΑΕΛ για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Στη κεντρική πλατεία της Λάρισας στις 7.30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του  15ου Παραδοσιακού χωριού.  Ώρες λειτουργίας καθημερινά 10π.μ.-2μ.μ.   και 5–10μ.μ. Συμμετέχουν:Σύλλογος Γυναικών Αμπελοκήπων Λάρισας, Αγροτικός μεταποιητικός Συνεταιρισμός Γυναικών Λιβαδίου, Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Ελευθεραί  «Καλλιγεύσις», Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Γόννων «Αντιγονίδες», Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Ανθρωπιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «ΦΙΛΟΤΗΣ», Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Κυπαρίσσου – Κιλελέρ, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Σύλλογος Γονέων, Κηδ. & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας, Κέντρο Προστασίας Ατόμων με αναπηρία  «Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ», Θεσσαλική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Περίθαλψης & Αποκατάστασης, 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, 1ο Γυμνάσιο Λάρισας, 2ο Γυμνάσιο Λάρισας, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λάρισας, Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας

 Η ΕΠΑ.Σ. Ο.Α.Ε.Δ. το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές θα παρουσιάσουν τις εργαστηριακές ασκήσεις του σχολικού έτους 2012 – 2013 που περιλαμβάνουν την κομμωτική και την  μαγειρική.  Παράλληλα, το εκπαιδευτικό προσωπικό του βρεφονηπιακού σταθμού του Ο.Α.Ε.Δ θα λειτουργήσει  πασχαλινό εικαστικό εργαστήρι  για παιδιά ώστε να δημιουργήσουν πασχαλινές λαμπάδες και καλαθάκια για το Λάζαρο. Ακόμη θα προβληθεί η θεατρική παράσταση « Εμμέλεια, μια σύγχρονη Σταχτοπούτα» από τους μαθητές της ΕΠΑ.Σ. Ο.Α.Ε.Δ. Καρδίτσας. Την τελετή έναρξης της λειτουργίας του Παραδοσιακού Χωριού θα πλαισιώσουν χορευτικά συγκροτήματα των Λεσχών Πολιτισμού του Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27  ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Στις 7μ.μ. στο προαύλιο του ιερού ναού Αγίου Κωνσταντίνου μέσα από τη διαδικασία του θεατρικού παιχνιδιού« Πασχαλιά με αγάπη και φιλιά»  θα δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν, να ψυχαγωγηθούν, να επικοινωνήσουν, ν΄ απελευθερωθούν, να εκφραστούν δημιουργικά, να διευρύνουν τη φαντασία τους, να εξοικειωθούν με τη θεατρική πράξη και το θέατρο. Ακόμη  καθηγητές και μαθητές από τα τμήματα μουσικής των λεσχών Πολιτισμού Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. θα παρουσιάσουν την δουλειά τους.

 Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στη κεντρική πλατεία η  Τελετή Λήξης 15ου Παραδοσιακού Χωριού «Γυναίκα & Παράδοση». Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο Θεατρικό Πιχνίδι  « Πασχαλιά με αγάπη και φιλιά».  Επίσης, τα εικαστικά εργαστήρια των Λεσχών Πολιτισμού του Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. και οι δάσκαλοι των τμημάτων θα λειτουργήσουν πασχαλινό εικαστικό εργαστήρι  για τη δημιουργία πεπαλαιωμένης εικόνας.

Μ. ΤΡΙΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Στις 6 το απόγευμα στη πλατεία Λιβαδακίου θα λειτουργήσει εικαστικό εργαστήρι «Αναπαλαίωση εικόνας».

 Μ.ΠΕΜΠΤΗ 2  ΜΑΪΟΥ 

Στις 6μ.μ. στη  Νέα  Τούμπα( Καστανιάς & Βαρδουσίων) θα λειτουργήσει εικαστικό εργαστήρι αναπαλαίωσης εικόνας,  θα γίνει παρουσίαση μαχητικών αθλημάτων και επίδειξη ρυθμικής από το σωματείο Σ.Β.Α.Λ.  ενώ παράλληλα η υπεύθυνη του προγράμματος της παιδικής λογοτεχνίας του Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ.  μέσα από αφηγήσεις θα δώσει το ερέθισμα στα παιδιά να εκφράσουν τις προσωπικές τους σκέψεις και τα συναισθήματα για τα θεία δρώμενα της Μεγάλης Εβδομάδας. Μια εκδήλωση ανοιχτή για όλα τα παιδιά της συνοικίας.

 Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΜΑΪΟΥ 

Στη 1 το μεσημέρι στη κεντρική πλατεία Λάρισας  τα εικαστικά εργαστήρια των Λεσχών Πολιτισμού του Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. και οι δάσκαλοι των τμημάτων καλούν όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν στο πασχαλινό εικαστικό εργαστήρι  και να δημιουργήσουν τη δική τους λαμπάδα.

 ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΪΟΥ

Στη Τερψιθέα στις 9.30 το βράδυ θα γίνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Τερψιθέας με τη συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων του Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. και του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερψιθέας.

 ΠΕΜΠΤΗ 9  ΜΑΪΟΥ 

Στις 6μ.μ. στη Γιάννουλη ( πεζόδρομος  ι.ν. .Αγ.Γεωργίου) ο Δημοτικός κουκλοθίασος Τιριτόμπα Κώστας Χατζηανδρέου - Σοφίας Φουτζοπούλου θα παρουσιάσει το έργο «Οι περιπέτειες του Μελίσση». Ακόμη τα εικαστικά εργαστήρια των Λεσχών Πολιτισμού του Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. και οι δάσκαλοι των τμημάτων καλούν όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν στο πασχαλινό εικαστικό εργαστήρι  και να δημιουργήσουν το δικό τους στεφανάκι ενώ θα γίνουν ανοιχτά μαθήματα μοντέρνου χορού. Επίσης, τα χορευτικά συγκροτήματα των Λεσχών Πολιτισμού του  Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιάννουλης θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας.

 ΚΥΡΙΑΚΗ 12  ΜΑΪΟΥ 

Στις 8μ.μ. στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγ.Θωμά  θα γίνουν ανοιχτά μαθήματα μοντέρνου χορού και τα χορευτικά συγκροτήματα των Λεσχών Πολιτισμού του  Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass