ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Οι φωτογραφίες που μίλησαν στην Ελασσόνα

Δημοσίευση: 08 Απρ 2015 12:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:53

Όπως ισχύει και για τους ανθρώπους έτσι είναι και για τα κτίρια. Γράφουν ιστορίες.

Το ιστορικό μπαρ “1936” στην Πλατεία Ειρήνης (Σιταροπάζαρο) στην Ελασσόνα, έκλεισε έναν κύκλο ως εμβληματικό βραδινό στέκι, πριν από λίγο καιρό. Και μεταμορφώθηκε ήδη , σε έναν ελκυστικό πολυχώρο με έμφαση στον καφέ, στα ποτά και στη γεύση.

Λοξοκοιτάζει όμως προς τις τέχνες, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τη ποίηση, την μουσική. Θα φιλοξενεί εκθέσεις, μικρά ευέλικτα μουσικά σχήματα, φεστιβάλ, προβολές, βραδιές βιβλίου και συζήτησης.

Και μέσα στον ιδιαίτερης αισθητικής, φιλικό του χώρο, φιλοδοξεί να κάνει τη ζωή να κυλάει με άλλους ρυθμούς, προσκαλώντας αυτόν που θα σταματήσει για έναν εσπρέσο ή ένα ποτό να δει μια έκθεση τέχνης ή να περάσει μια βραδιά με ποιοτικές προδιαγραφές και ανάλογη φιλοσοφία.

Η δεύτερη ζωή του ξεκίνησε με τα εγκαίνια ταυτόχρονα και της έκθεσης φωτογραφίας του Φώτη Νατσιούλη, με τίτλο: «Όταν οι φωτογραφίες μιλούν».

Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκθεση πάνω στη διαλεκτική της εικόνας και του λόγου. Η έκθεση πρωτοπαρουσιάσθηκε τον προηγούμενο μήνα, στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Λάρισας και διοργανώθηκε στα πλαίσια του 7ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας με εξαιρετική επιτυχία.

Λειτούργησε σαν πρωτότυπος διαγωνισμός παράλληλα με την έκθεση φωτογραφίας. Με ερέθισμα και αφετηρία φωτογραφίες του Φώτη Νατσιούλη επιλεγμένες από τον ίδιο και μέσα σε 150 το περισσότερο λέξεις κλήθηκαν όσοι επιθυμούσαν και εμπνευστήκαν κινητοποιώντας τη φαντασία τους και το συναίσθημα, να καταθέσουν τις σκέψεις, τους συμβολισμούς, τις ιστορίες, που κρύβονται πίσω από την εικόνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass