ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΘΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

Το Παραδοσιακό Χωριό έριξε «αυλαία»

Δημοσίευση: 30 Απρ 2013 2:55 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:56
Τις τελευταίες τους αγορές από τα περίπτερα του 15ου Παραδοσιακού Χωριού είχαν την ευκαιρία να κάνουν χθες οι Λαρισαίοι, καθώς ολοκλήρωσε τη λειτουργία του. Εκατοντάδες επισκέπτες βρέθηκαν και φέτος στην Κεντρική πλατεία τόσο για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων, όσο και για να προμηθευτούν τα απαραίτητα ενόψει Πάσχα (λαμπάδες, τσουρέκια, πασχαλινά αυγά, πίτες κ.α.) από τα περίπτερα συλλόγων και φορέων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Χθες το απόγευμα όσοι βρέθηκαν στην Κεντρική πλατεία είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Θεατρικό Παιχνίδι με τίτλο «Πασχαλιά με αγάπη και φιλιά». Αλλά και στο πασχαλινό εικαστικό εργαστήρι για τη δημιουργία πεπαλαιωμένης εικόνας που λειτούργησε από τα εικαστικά εργαστήρια των Λεσχών Πολιτισμού του ΔΟΠΑΕΛ.
Παράλληλα, νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η Τελετή Λήξης του Παραδοσιακού Χωριού κατά την οποία απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Μαμάκος εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Λαρισαίων, ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος ΔΟΠΑΕΛ κ. Άρης Γαλάτος, η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Λάρισας κ. Ευαγγελία Λιακούλη και η σύμβουλος του δημάρχου και υπεύθυνη διοργάνωσης του Παραδοσιακού Χωριού κ. Βάσω Οικονόμου. Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την αξία της προσφοράς και στήριξης σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, αλλά και την ανάγκη συνέχισης εκδηλώσεων και δράσεων πολιτισμού αντικρούοντας κάθε άποψη που προτείνει «φρένο» ένεκα οικονομικής κρίσης. Εξάλλου, ο εθελοντισμός, το μεράκι, η αγάπη και η διάθεση για προφορά, υπερπηδούν κάθε εμπόδιο, επεσήμαναν σε γενικές γραμμές οι ομιλητές.
Οι εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων όμως συνεχίζονται... Έτσι σήμερα Μ. Τρίτη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Λιβαδακίου θα λειτουργήσει εικαστικό εργαστήρι «Αναπαλαίωση εικόνας». Το υπόλοιπο πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
Μ. ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΪΟΥ
Στις 6 μ.μ. στη Νέα Τούμπα (Καστανιάς και Βαρδουσίων) θα λειτουργήσει εικαστικό εργαστήρι αναπαλαίωσης εικόνας, θα γίνει παρουσίαση μαχητικών αθλημάτων και επίδειξη ρυθμικής από το σωματείο Σ.Β.Α.Λ. ενώ παράλληλα η υπεύθυνη του προγράμματος της παιδικής λογοτεχνίας του Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. μέσα από αφηγήσεις θα δώσει το ερέθισμα στα παιδιά να εκφράσουν τις προσωπικές τους σκέψεις και τα συναισθήματα για τα θεία δρώμενα της Μεγάλης Εβδομάδας. Μια εκδήλωση ανοιχτή για όλα τα παιδιά της συνοικίας.
Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΜΑΪΟΥ
Στη 1 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία Λάρισας τα εικαστικά εργαστήρια των Λεσχών Πολιτισμού του Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. και οι δάσκαλοι των τμημάτων καλούν όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν στο πασχαλινό εικαστικό εργαστήρι και να δημιουργήσουν τη δική τους λαμπάδα.
ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΪΟΥ
Στην Τερψιθέα στις 9.30 το βράδυ θα γίνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Τερψιθέας με τη συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων του Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. και του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερψιθέας.
ΠΕΜΠΤΗ 9 ΜΑΪΟΥ
Στις 6 μ.μ. στη Γιάννουλη ( πεζόδρομος ι.ν. Αγ. Γεωργίου) ο Δημοτικός κουκλοθίασος Τιριτόμπα Κώστα Χατζηανδρέου - Σοφίας Φουτζοπούλου θα παρουσιάσει το έργο «Οι περιπέτειες του Μελίσση». Ακόμη τα εικαστικά εργαστήρια των Λεσχών Πολιτισμού του Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. και οι δάσκαλοι των τμημάτων καλούν όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν στο πασχαλινό εικαστικό εργαστήρι και να δημιουργήσουν το δικό τους στεφανάκι ενώ θα γίνουν ανοιχτά μαθήματα μοντέρνου χορού. Επίσης, τα χορευτικά συγκροτήματα των Λεσχών Πολιτισμού του Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιάννουλης θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας.
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΪΟΥ
Στις 8 μ.μ. στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγ. Θωμά θα γίνουν ανοιχτά μαθήματα μοντέρνου χορού και τα χορευτικά συγκροτήματα των Λεσχών Πολιτισμού του Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass