Μία διαδικτυακή Βιβλιοθήκη από εφημερίδες και περιοδικά!

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2013 15:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:59

Στην εποχή μας οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, έχουμε εξοικειωθεί με την ηλεκτρονική ανάγνωση. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, το πρόγραμμα Future Library, με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»προσφέρει μια νέα υπηρεσία που αφορά δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας. Με ένα  απλό «κλικ» ο αναγνώστης βρίσκεται ενώπιον 2.200 εκ των πιο δημοφιλών εφημερίδων. Έχει  πρόσβαση στις εξελίξεις 101 χωρών διαβάζοντας άρθρα σε 54 γλώσσες και όλα αυτά  εντελώς δωρεάν.  Η ηλεκτρονική ανάγνωση(PressDisplay) είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε αναγνώστη, καθώς παρέχει προνόμια που δεν μπορούν αντίστοιχα να παρέχουν παρόμοιες εφαρμογές. Εκεί έγκειται η καινοτομία της. Ο χρήστης της υπηρεσίας έχει τη δυνατότητα να διαβάσει όποια εφημερίδα, αλλά και όποιο περιοδικό επιλέξει μέσα από την ευρεία γκάμα που του παρέχεται, χωρίς καμία παράληψη και διαφορά από την υπό έκδοση μορφή τους.

 Le Monde, The Independent, Washington Post, International Herald Tribune, The Guardian, Καθημερινή, Cosmopolitan είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα εφημερίδων και περιοδικών που μπορεί κανείς να διαβάσει ηλεκτρονικά στις Δημόσιες Κεντρικές Βιβλιοθήκες Βέροιας, Δράμας, Λιβαδειάς, στην Παπαχαραλάμπειο Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Τρικάλων, Κορίνθου, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Ηλιούπολης και Χανίων. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να βρίσκεται στο χώρο της Βιβλιοθήκης και να συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυό της (free internet wi-fi spot). Τα υπόλοιπα είναι εύκολα: μέσω των υπολογιστών της Βιβλιοθήκης ο αναγνώστης μπαίνει απλώς στην ιστοσελίδα: http://library.pressdisplay.com και περιηγείται στα νέα όλου του κόσμου μέσα από λόγια και εικόνες.

 Αξίζει να σημειωθεί, ότι η υπηρεσία αυτή δεν πρόκειται για μία απλή ηλεκτρονική ανάγνωση εφημερίδων και περιοδικών, αλλά προσφέρει πραγματικά μία ολοκληρωμένη εμπειρία για τους επισκέπτες της Βιβλιοθήκης: όλα τα άρθρα εκτός από το να τα διαβάσει, μπορεί επίσης να τα επεξεργαστεί με κάθε ψηφιακό εργαλείο και πολυμεσική εφαρμογή, να τα μοιραστεί στα κοινωνικά δίκτυα, να τα στείλει με e-mail, να τα μεταφράσει σε 12 γλώσσες, να τα αποθηκεύσει, να τα εκτυπώσει, ακόμη και να τα ακούσει! Μπορείς επίσης να τα αξιολογήσει και να τα σχολιάσει μαζί με επισκέπτες άλλων Βιβλιοθηκών από όλο τον κόσμο, να δει τα πιο βασικά πρωτοσέλιδα, να αναζητήσει άρθρα με λέξεις-κλειδιά και πολλά ακόμη.

Το Future Library εγκαινιάζει σε πιλοτικό στάδιο τη νέα αυτή υπηρεσία της ηλεκτρονικής ανάγνωσης εφημερίδων και περιοδικών, εφαρμόζοντάς την αρχικά το 2013 σε 10 Δημόσιες/Δημοτικές Βιβλιοθήκες, με σκοπό την αξιολόγησή της και τη μετέπειτα επέκτασή της και σε άλλες Βιβλιοθήκες που έχουν ή θα αποκτήσουν την απαραίτητη υποδομή.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass