ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Περί λειτουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2013 3:07 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:05
Παρέμβαση με αίτημα ανοίγματος της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας στους ντόπιους καλλιτέχνες, κάνουν με επιστολή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Τσαντήλας και Θωμάς Χάρμπας. Στην επιστολή τους που απευθύνεται στον δήμαρχο Καρδίτσας και στον ΔΟΠΑΚ αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Κύριε δήμαρχε, κ. πρόεδρε του ΔΟΠΑΚ, με αφορμή τη θαυμάσια έκθεση Καρδιτσιωτών αγιογράφων, τις ημέρες του Πάσχα, στην αίθουσα του ερειπωμένου και επικίνδυνου κτιρίου της αγοράς, επανερχόμαστε στο δίκαιο αίτημα των μελών του Εικαστικού Ομίλου, για διάθεση χώρου στη Δημοτική Πινακοθήκη, για τη διοργάνωση των εκδηλώσεών τους. Με διάφορα επιχειρήματα οι Διοικήσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης και οι έχοντες την επιμέλεια λειτουργίας δεν ανταποκρίθηκαν ποτέ στις απανωτές εκκλήσεις του Εικαστικού Ομίλου, να διοργανώσει εκθέσεις των Καρδιτσιωτών Καλλιτεχνών είτε ομαδικές, είτε μελών του.
Η προσωρινή στέγαση του Εικαστικού Ομίλου στο κτίριο της ηλεκτρικής ενέργειας, που τελικά έγινε μόνιμη εδώ και 20 χρόνια, δεν περιποιεί τιμή για τον Δήμο Καρδίτσας, παρότι τα μέλη του Εικαστικού Ομίλου έχουν αναδείξει αυτό τον χώρο εγκατάλειψης σε ζωντανή εστία πολιτισμού για τους φιλότεχνους.
Τα επιχειρήματα άρνησης, έχουν κατατεθεί γραπτά στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του ΔΟΠΑΚ, όπου έχει περάσει η ευθύνη λειτουργίας της Πινακοθήκης και αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης σε συνεδρίαση, χωρίς τη λήψη απόφασης.
Και παλαιότερα και τώρα που συμμετέχουμε στο Δ.Σ. του ΔΟΠΑΚ και γνωρίζοντας το συνολικό έργο του Εικαστικού Ομίλου από το 1985 μας λυπεί και διαφωνούμε με την τακτική αποκλεισμού των καλλιτεχνών της Καρδίτσας από τους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης.
Στη Δημοτική Πινακοθήκη, ενώ εκτίθενται έργα μεγάλης εικαστικής αξίας και αναγνωρισμένων πανελλήνια ζωγράφων, η επισκεψιμότητά της είναι ελάχιστη έως αποκαρδιωτική.
Θεωρούμε απόλυτα δικαιολογημένη, την αγανάκτηση των μελών του Εικαστικού Ομίλου και το Δ.Σ. του ΔΟΠΑΚ, πρέπει ν’ ανοίξει επιτέλους τους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης, στους Καρδιτσιώτες Καλλιτέχνες. Πέρα από την ηθική, καλλιτεχνική και πολιτιστική αναγνώριση του Εικαστικού Ομίλου και των μελών του, η ίδια η Δημοτική Πινακοθήκη, θα ωφεληθεί διότι χάρις στις συχνές εκδηλώσεις θ’ αποκτήσει επισκεψιμότητα που είναι και το ζητούμενο.
Οι εκθέσεις του Εικαστικού Ομίλου, σε καμία περίπτωση δεν δημιουργούν κάποιο λειτουργικό πρόβλημα στην Δημοτική Πινακοθήκη και βέβαια δεν υποβαθμίζουν τα έργα που ήδη εκτίθενται».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass