ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Η τέχνη να περιβάλλει την πόλη

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2013 20:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:22

 Να γίνει η τέχνη μέρος της καθημερινότητας των πολιτών της Λάρισας, αλλάζοντας το αστικό της τοπίο και παντρεύοντας το με ποικίλες εικαστικές παρεμβάσεις, είναι το ουσιαστικό μήνυμα που στέλνουν αύριο βράδυ στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης στο Γαλλικό Ινστιτούτο, αξιόλογοι ομιλητές- εικαστικοί της πόλης. Η εκδήλωση  που θα πραγματοποιηθεί στις 7: 30 μ.μ έχει τίτλο «Αστικό Τοπίο και Τέχνη»  και διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο  Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Σήμερα  στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου δόθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία ο γνωστός χειρουργός – ουρολόγος-λογοτέχνης της Λάρισας κ. Μάριος Ξηρομερίτης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι πλέον η πιο κατάλληλη στιγμή μέσω μιας κοιτίδας πολιτισμού όπως είναι το Γαλλικό Ινστιτούτο της πόλης , να ανοίξει ένας διάλογος με την κοινωνία, τους φορείς και όλους όσοι εμπλέκονται με την τέχνη και τον πολιτισμό ώστε να αλλάξουν οι δομές της πόλης.

Ο κ. Ξηρομερίτης κάλεσε τους Λαρισαίους να συμμετέχουν στην αυριανή εκδήλωση και να καταθέσουν τις προτάσεις τους προκειμένου να γίνει μια εμπεριστατωμένη συζήτηση για το πώς και τί μπορεί να γίνει ώστε η τέχνη να πάρει το κομμάτι που τις αξίζει στην πόλη. Ένας από τους εικαστικούς –ψηφοθέτες της Λάρισας που έργο του κοσμεί την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας –Βιόπολις, ο Αντώνης Καρακωνσταντάκης, μιλώντας στη συνέντευξη τύπου, κάλεσε από την πλευρά του όλους τους καλλιτέχνες της πόλης να βγάλουν τα έργα τους ή και να δημιουργήσουν και άλλα και να τα εντάξουν σε σημεία της πόλης, δίνοντας της μια εικόνα πολιτισμού. Ενώ σημείωσε ακόμη ότι θα πρέπει να προσεγγίσουν του δημόσιους χώρους και να τους εξωραΐσουν με τα έργα τους.

Η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρύσα Βουλγαράκη σημείωσε από την πλευρά της ότι το Γαλλικό Ινστιτούτο στέκεται αρωγός σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που στόχο έχουν να αφυπνίσουν τον κάθε πολίτη ώστε να βλέπει όπως είπε χαρακτηριστικά τη ζωή στην πόλη.

Στην  εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων – Τεχνών Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Καρατόλιας. Ενώ ομιλητές θα είναι οι : Αντώνης Καρακωνσταντάκης (ψηφοθέτης, εικαστικός): « Εξωραϊσμός και Αρμονία», Έρρικα Γκουτενσβάγκερ (εικαστικός, χαράκτρια, διδάσκουσα Ε.Ε.ΔΙ.Π. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας): «Η Γλυπτική ανοικτών χώρων στην Αμερική»,  Λάζαρος Μαράβας (εικαστικός), Κώστας Πανιάρας (εικαστικός) και Μάριος Ξηρομερίτης ( χειρουργός-ουρολόγος, λογοτέχνης) : «Δημόσια Έργα Τέχνης- Παιδεία-Οικονομία). Την εκδήλωση θα συντονίζει η κ. Χρύσα Βουλγαράκη, Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

                                                                                                                                                                               Σοφία Ορφανιώτη

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass