ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ένας Λαρισαίος στο «ΘΕ.ΑΜ.Α»

Δημοσίευση: 10 Απρ 2015 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:57

Το «ΘΕ.ΑΜ.Α.» – Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία, αποτελεί το μοναδικό θέατρο στην Ελλάδα με ηθοποιούς με κινητικές αναπηρίες στην κύρια σύνθεσή του. Από τη δημιουργία του το 2010, το «ΘΕ.ΑΜ.Α.» έχει παρουσιάσει μία αξιοσημείωτη εξέλιξη, με αξιοσημείωτες παραστάσεις ενός ρεπερτορίου απαιτήσεων. Δημιουργός του «ΘΕ.ΑΜ.Α.» είναι ο πρώτος Έλληνας ηθοποιός με αναπηρία που σπούδασε σε Ανώτερη Σχολή Δραματική Τέχνης, Βασίλης Οικονόμου, ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης του θεάτρου με πολυσχιδή πανεπιστημιακή μόρφωση και βαθιά καλλιέργεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το υψηλό επίπεδο της δουλειάς του Βασίλη Οικονόμου είναι πλέον διεθνώς αναγνωρισμένο ως αντάξιο με το αντίστοιχο της Μεγάλης Βρετανίας και της Ρωσίας, όπου έχει προσκληθεί επανειλημμένως από πανεπιστημιακούς οργανισμούς για master classes υποκριτικής και διαλέξεις σε σπουδαίες πολιτιστικές διοργανώσεις σεμιναρίων θεατρικής παιδείας. Η ΝΕΡΙΤ Plus, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου πρόβαλε εκείνη τη μέρα το αξιόλογο ντοκιμαντέρ «ΘΕ.ΑΜ.Α.», που γύρισαν με αμεσότητα, ευαισθησία και οίστρο η Ελιάνα Περηφάνου και η Μαρία Σιδηροπούλου.

Στο ντοκιμαντέρ, που έχει προβληθεί σε πολλές χώρες και είναι επίσης διαθέσιμο στο διαδίκτυο και με τον αγγλικό τίτλο «Spectacle», ο Βασίλης Οικονόμου και οι ηθοποιοί Πάνος Ζουρνατζίδης, Μαρίνα Μπεσίρη, Έφη Τούμπα, Χριστίνα Τούμπα και Γιώργος Ηλιάκης μιλούν για την πορεία της δουλειάς του «ΘΕ.ΑΜ.Α.» μέσα από τις εμπειρίες τους. Παράλληλα παρουσιάζονται αποσπάσματα από πρόβες της «Ιστορίας του Ζωολογικού Κήπου» του Έντουαρντ Άλμπι και την παράσταση «Κ.Π.Καβάφης: Επάγγελμα Ποιητής». Το Υπουργείο Πολιτισμού αναγνώρισε για πρώτη φορά το «ΘΕ.ΑΜ.Α.» ως έναν σημαντικό πυρήνα της θεατρικής τέχνης, επιδοτώντας αυτό το δραματοποιημένο αφιέρωμα στο πλαίσιο του «Έτους Καβάφη 2013». Το 2014, «Η Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου», μετά τις παραστάσεις την Αθήνα συνέχισε σε περιοδεία στην Ελλάδα, αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές από σημαντικούς ανθρώπους του θεάτρου και θεατές, όπου τους δύο κύριους ρόλους υποδύθηκαν ο Πάνος Ζουρνατζίδης (Πήτερ) και ο Λαρισαίος ηθοποιός Μιχάλης Ταμπούκας (Τζέρυ). Πληροφορίες για το «ΘΕ.ΑΜ.Α.» παρέχουν το theaterndisability.blogspot.com.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass