ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ζωντάνεψαν μνήμες από την άλωση της Πόλης

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2013 2:48 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:35
Μια εκπληκτική μουσικοχορευτική παράσταση είχαν την ευκαιρία να δουν όσοι βρέθηκαν χθες βράδυ στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Η παράσταση μετέφερε στους παρευρισκόμενους μέσα από την παραδοσιακή μουσική, το τραγούδι, τον χορό, τις εικόνες και τις αφηγήσεις, την απόκοσμη φωνή μιας πόλης που στάθηκε προμαχώνας της Ελευθερίας, κέντρο της Ορθοδοξίας και πηγή των Τεχνών.
Τα «Χαράγματα μνήμης αλώσεως» αυτός ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αβέρωφ «Ο Θετταλός» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 560 ετών από την άλωση της Κωνσταντινούπολης - στις 29 Μαΐου του 1453 - που σημάδεψε την ιστορική ροή τόσο του χριστιανικού όσο και του μουσουλμανικού κόσμου.
Στο πλαίσιο της βραδιάς προβλήθηκε η ιστορική πορεία της Βασιλεύουσας στους αιώνες έως την πτώση της, την οποία ο ελληνικός λαός μυθοποίησε, ώστε να διατηρήσει την ελπίδα του στα χρόνια της μακράς σκλαβιάς. Αυτή ακριβώς την ιστορική μνήμη η παράσταση επεδίωξε να αναθερμάνει αναμοχλεύοντας λησμονημένους χορούς και τραγούδια ελληνικών περιοχών, που διέδωσαν το τραγικό νέο της άλωσης της Πόλης.
Στην παράσταση συμμετείχαν και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα όλων οι χορευτικές ομάδες ενηλίκων του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αβέρωφ «Ο Θετταλός», η χορωδία του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αβέρωφ «Ο Θετταλός», η χορωδία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Χάλκης, η παραδοσιακή Μουσική Ορχήστρα «Εν Χορδαίς», η θεατρική ομάδα Βελεστίνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, το γυναικείο πολυφωνικό τμήμα της Μουσικής Σχολής Αγιάς. Την εκδήλωση προλόγισε ο Δημήτριος Κατσίκας Καππαδόκης, ενώ την επιμέλεια της παράστασης είχε ο Σωτήρης Καραβασίλης.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass