ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Γερμανοί εικαστικοί στους Γόννους

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2012 2:12 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:36
Ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός για τους Γόννους του Δήμου Τεμπών ήταν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου τα εγκαίνια της 22ης έκθεσης ζωγραφικής στο σπίτι του ζεύγους Κριστιάνε και Ζήση Παπαδημητρίου.
Φέτος στον αύλειο χώρο του σπιτιού εκθέτουν δείγματα της δουλειάς τους δύο Έλληνες και δύο Γερμανοί καλλιτέχνες. Είναι ο Χάρης Χριστοδουλίδης που συμμετέχει με υδατογραφίες και η Κωνσταντίνα Χριστοδουλίδη με έργα τοίχου ταπιτσερί, καθώς επίσης και δύο Γερμανοί καλλιτέχνες, ο Μάρκος Άμπτς και ο Τζώνυ Σούλτς με ψηφιακή παραγωγή αλληγορικών εικόνων, οι οποίοι τυγχάνει να είναι φίλοι του Αλέξη Παπαδημητρίου, γιού του ζεύγους.
Την τελετή των εγκαινίων άνοιξε με χαιρετισμό του ο οικοδεσπότης του σπιτιού, ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ., Ζήσης Παπαδημητρίου ο οποίος ευχαρίστησε για τη συμμετοχή και τη συμπαράστασή τους και σε αυτή την καλλιτεχνική παρουσίαση, τη Δημοτική Αρχή Τεμπών, το Τοπικό Συμβούλιο Γόννων, αλλά και τους καλλιτέχνες.
Στον σύντομο χαιρετισμό του εκ μέρους του δημάρχου Τεμπών κ. Κων/νου Κολλάτου, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γόννων κ. Γιάννης Αργυρακούλης αναφέρθηκε στις διαχρονικές προσπάθειες του ζεύγους Παπαδημητρίου για την ποιοτική και πολιτιστική αναβάθμιση των Γόννων, ενώ τους συνεχάρη και για την πρωτοβουλία τους να χαρίσουν έργα ζωγραφικής στην Πινακοθήκη των Γόννων που εγκαινιάστηκε προσφάτως. Κλείνοντας ο καθηγητής Ζήσης Παπαδημητρίου κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να συνδράμουν στην όλη προσπάθεια για την επαναφορά των αρχαιοτήτων στους Γόννους. Η βραδιά έκλεισε μετά μουσικής από επιλογές των Ελασσονιτών καλλιτεχνών, αλλά και με ένα «δανικό» μπουζούκι του γνωστού τραγουδοποιού Αγάθωνα .
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass