ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

«Ερωφίλη» επί σκηνής

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2012 22:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:15
«Erofili synopsis», είναι το έργο που θα δουν οι θεατρόφιλοι της Λάρισας από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου, στις 9 μ.μ. στη σκηνή του Μύλου. Πρόκειται για μία παράσταση βασισμένη στο αριστούργημα του Γ. Χορτάτση, μία θεατρική πρόταση αποτέλεσμα της πορείας που ξεκίνησε με τον Απόκοπο του Μπεργαδή (2007, 2008, 2009) και συνεχίστηκε με δύο ασκησιολογικού χαρακτήρα σχεδιάσματα της Ερωφίλης (περιοδεία στην Κρήτη - 2008, μικρή Επίδαυρος - 2010).
Τρεις γυναίκες επί σκηνής - Τρεις μάσκες - Τρεις συγκλονιστικές ερμηνείες. Άνθρωποι που απαγορεύεται να ερωτευτούν, πάθος, ύβρις και η εξουσία που διαχρονικά καταχράται τη δύναμή της και μένει ατιμώρητη.
Με την παράσταση «erofili synopsis» ο θίασος ολοκληρώνει την ερευνητική του δουλειά στην Κρητική Αναγέννηση (2007 – 2012).
Το Θεσσαλικό Θέατρο προσκαλεί και φιλοξενεί την παράσταση σε συνέχεια της περσινής πετυχημένης συνεργασίας του με τον θίασο και το έργο «Λιωμένο Βούτυρο revisited» του Σάκη Σερέφα.
Ταυτότητα της παράστασης: Σκηνοθεσία – σκηνικό Σίμος Κακάλας , επεξεργασία κειμένου – διασκευή Έλενα Μαυρίδου ,μουσική Νίκος Βελιώτης, μάσκες Μάρθα Φωκά, σχεδιασμός φωτισμού Περικλής Μαθιέλλης, σχεδιασμός ήχου Γιώργος Μαυρίδης, βοηθός σκηνοθέτη Δημήτρης Καλακίδης. Παίζουν οι ηθοποιοί Δήμητρα Κούζα, Δήμητρα Λαρεντζάκη, Έλενα Μαυρίδου.
Ιστορικό Ερωφίλης : Η πρώτη επαφή του θιάσου με το έργο της Ερωφίλης ξεκίνησε το 2008. Δημιουργήθηκε ένα σχεδίασμα παράστασης επικεντρωμένο στη ρυθμική κατανόηση, θα λέγαμε του δεκαπεντασύλαβου με όχημα συγκεκριμένους χορούς και μουσική της Κρήτης. Η εκδοχή εκείνη, Ερωφίλη – άσκηση 1, πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στα Ζωνιανά και παρουσιάστηκε σε χωριά της Ρεθύμνου. Η δεύτερη εκδοχή της παράστασης, πιο ελεύθερη και ανοιχτή στην αφηγηματικότητα, Ερωφίλη - άσκηση 2, φιλοξενήθηκε το καλοκαίρι του 2010 στη μικρή Επίδαυρο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου (ακολούθησε μετά τις παραστάσεις κρητικό γλέντι με θέμα τον Ερωτόκριτο) ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε περιοδεία κυρίως σε αρχαιολογικούς χώρους.
Προπώληση – κρατήσεις στο Θέατρο του Μύλου (10.00 -13.00) – τηλ. 2410- 621.209.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass