ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Έκθεση πορτρέτων με πολιτικές φυσιογνωμίες

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2012 2:17 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:19
 Εγκαινιάζεται σήμερα στις 8 το βράδυ η έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού εργαστηρίου του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ «Έξοδος» στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.Ο τίτλος της έκθεσης είναι Po.P. Art (Politician's Portret ART), εμπνευσμένος από τον τίτλο του καλλιτεχνικού κινήματος POP ART, η γνωριμία με το οποίο αποτέλεσε και την αφορμή για μια ομάδα μελών του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, με εκπαιδευτή τον εικαστικό Αστέρη Δημητρίου, να ζωγραφίσουν σημαντικά πολιτικά πρόσωπα που σημάδεψαν την πορεία της χώρας μας από τον 19ο αιώνα ως σήμερα.
Με μια καλλιτεχνική ματιά επηρεασμένη και από την επικαιρότητα και με έναν διαφορετικό τόνο χρώματος που ξεφεύγει από την στερεότυπη εικόνα, οι δημιουργοί δίνουν το έναυσμα για γενικότερους προβληματισμούς, αγγίζοντας στερεότυπες αντιλήψεις και προσανατολισμούς που κυριάρχησαν επί δεκαετίες στην πολιτική και κοινωνική ζωή της πατρίδας μας.
Θα προλογίσουν η κ. Μαρία Ευθυμίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και η κ. Συραγώ Τσιάρα, Ιστορικός Τέχνης, Διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από το πρωί στις 10 έως τη 1 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 6 έως τις 8.30.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass