ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ «ΕΞΟΔΟΣ»

Πολιτικοί... έργα τέχνης!

* Εγκαινιάστηκε χθες στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2012 2:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:19
Της Νατάσας Πολυγένη
Πολιτικές φυσιογνωμίες που σημάδεψαν την ιστορία της Ελλάδας, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Μελίνα Μερκούρη, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, η βασίλισσα Φρειδερίκη και πολλοί άλλοι, κοσμούν τους τοίχους του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας από χθες το βράδυ στο πλαίσιο της έκθεσης ζωγραφικής των μελών του εικαστικού εργαστηρίου του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ «Εξοδος». Με μια καλλιτεχνική ματιά επηρεασμένη και από την επικαιρότητα και με έναν διαφορετικό τόνο χρώματος που ξεφεύγει από την στερεότυπη εικόνα, οι δημιουργοί δίνουν το έναυσμα για γενικότερους προβληματισμούς, αγγίζοντας στερεότυπες αντιλήψεις και προσανατολισμούς που κυριάρχησαν επί δεκαετίες στην πολιτική και κοινωνική ζωή της πατρίδας μας.
Για την έκθεση που φέρει τον τίτλο Po.P Art (Politician's Portret ART), μίλησαν η κ. Μαρία Ευθυμίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και η κ. Συραγώ Τσιάρα, Ιστορικός Τέχνης, διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.
Η κ. Ευθυμίου εξέφρασε την έκπληξη της για τη θεματολογία της έκθεσης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για μια ιδέα πρωτότυπη και παραγωγική που δίνει τη δυνατότητα με την τεχνική της, στον καθένα να ζωγραφίσει και να εκφραστεί. Καταλήγοντας, η ομιλήτρια συνεχάρη την «Εξοδο» για το συναρπαστικό εικαστικό ταξίδι που ξεκίνησε.
Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η κ. Συραγώ Τσιάρα, που τόνισε ότι πρόκειται για μια έκθεση με πολλαπλή σημασία γιατί δείχνει τα αποτελέσματα της δημιουργικής ενασχόλησης των μελών της κοινότητας που είναι υψηλού επιπέδου, αλλά και γιατί προκαλεί αυθόρμητα τον κριτικό στοχασμό του κόσμου στο ζήτημα «Τι καθιστά μια προσωπικότητα κορυφαία;». «Στην εποχή μας έχουμε ανάγκη από δημιουργικά πρότυπα και από ειλικρινείς καταθέσεις ψυχής. Σε αυτή την έκθεση τα συναντάμε αυτά», ανέφερε κλείνοντας την ομιλία της.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απήυθυνε ο υπεύθυνος του προγράμματος της «Εξόδου» κ. Σωτήρης Μπουντής και η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρύσα Βουλγαράκη. Ο εκπαιδευτής-εικαστικός Αστέρης Δημητρίου, όπως και οι δημιουργοί των έργων, δέχτηκαν τα συγχαρητήρια του κόσμου για την πρωτοτυπία της έκθεσης που χαρακτηρίζεται από έντονα χρώματα. Πέρα όμως από όλους όσοι την επισκέφτηκαν, τα έργα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και οι περαστικοί της οδού Κούμα, αφού προβάλλονταν μέσω προτζέκτορα στο έδαφος, κάτι που επίσης προκάλεσε το ενδιαφέρον.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από το πρωί στις 10 έως τη 1 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 6 έως τις 8.30.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass