ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

Ο οικονο- μονόλογος με τον Νίκο Αρβανίτη

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2012 2:23 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:25
 Πέφτει απόψε στις 9: 00 το βράδυ στο Θέατρο του Μύλου, η αυλαία του 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου Νέων Δημιουργών, με το έργο « stand-up economy » (Ο οικονομο-μονόλογος) με τον Νίκο Αρβανίτη που έκανε τη σύνθεση του κειμένου και τη σκηνοθεσία.
Ο Νίκος Αρβανίτης ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου, έκανε τα πρώτα θεατρικά του βήματα στο « Θεσσαλικό Θέατρο ». Έπαιξε στην τραγωδία «Ιφιγένεια εν ταύροις» του Ευριπίδη και στο έργο του Μπρέχτ «Μάνα κουράγιο».
Στο έργο «stand-up economy» ο ηθοποιός Νίκος Αρβανίτης συναντά, συνθέτει και ανασυνθέτει τον συναρπαστικό λόγο του Αμερικάνου οικονομολόγου Rick Wolff σε μια ιδιότροπη αφήγηση για την οικονομική κρίση στις ΗΠΑ.
Λίγα λόγια για το έργο:
...Τελικά έγινε αυτό που φοβόμασταν, μας έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι. Αυτός ο περίφημος καταγάλανος ελληνικός ουρανός, έσκασε πάνω μας σαν καρπούζι κι έγινε συντρίμμια κομμάτια... κι είν’ όλα μαύρα... και τα ‘χουμε όλοι χαμένα. Και μια λέξη σκεπάζει τα πάντα... Κρίση. Τι συμβαίνει; Μας εκδικούνται οι θεοί; Μας ζηλεύουν οι ξένοι; Μας πούλησαν οι ντόπιοι; Και τώρα τι; Πού πάμε πια και πόσο θα κρατήσει; Πόσο κοστίζει ένα κούρεμα και ποιος είναι ο κουρέας; Ευρώ ή δραχμή; Ξευτίλα ή φτώχεια; Πόσες φορές πρέπει να σωθούμε για να ζήσουμε μία; Σε ποια πίστα τερματίζουμε; Λεφτά υπάρχουν ή μαζί τα φάγαμε;... Κρίση. Μόνο ελληνική; ή ευρωπαϊκή; ή παγκόσμια; Τα ερωτήματα πέφτουν βροχή κι απάντηση καμία. Μα είναι χώρα όμως αυτή εδώ για να βρεις απαντήσεις... Και ποιον να ρωτήσεις... Γι’ αυτό ας φύγουμε από δω κι ας ταξιδέψουμε αλλού, μακριά από την Ελλάδα, να βρούμε την απάντηση, σε μια χώρα που δεν είναι μπάχαλο, σε μια χώρα καθόλα αξιόπιστη, παραγωγική, δουλευταρού, σε μια υπερδύναμη βρε αδερφέ, που όμως τα ’κανε κι αυτή... που από κει άρχισαν όλα... Ας πάμε στην «εξαίρετη» Αμερική... Ίσως έτσι καταλάβουμε και ξετυλίξουμε το κουβάρι. Να σημειωθεί ότι η οργάνωση του 4ου Φεστιβάλ είναι του «Θεσσαλικού Θεάτρου» και η παράσταση έχει γενική είσοδο 10 ευρώ. Το ταμείο λειτουργεί το πρωί 10-13 μ.μ. και το απόγευμα από τις 6 μ.μ.
  
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass