ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Μαθηματικές έννοιες στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη

Δημοσίευση: 05 Νοε 2012 1:21 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:28
Το βιβλίο του Θανάση Τριανταφύλλου με τίτλο «Οι Αριθμοί και άλλες Μαθηματικές ψηφίδες στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη» θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο «Χατζηγιάννειο» την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 8:30 μ.μ.
Ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου που κυκλοφόρησε πρόσφατα θα είναι οι Θωμάς Μπεχλιβάνης, προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. Περ/κής Δ/νσης Εκπ/σης Θεσσαλίας, Δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας
-Κώστας Καραμπάτσας, διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, γ. γραμματέας Ε.Μ.Ε. (Παράρτημα Λάρισας).
Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Αχιλλέας Τραγούδας.
Παρών στην εκδήλωση θα είναι και ο συγγραφέας του βιβλίου Θανάσης Τριανταφύλλου.
Ο Θανάσης Τριανταφύλλου είναι επίτιμος σχολικός σύμβουλος Μαθηματικών, αφού υπηρέτησε από τη θέση του Σχολικού Συμβούλου στους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας. Χρημάτισε προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Συνεργάστηκε από το 1995 ως επιμορφωτής με το ΠΕΚ Λάρισας, του οποίου υπήρξε και υποδιευθυντής και αναπληρωτής διευθυντής για ένα διάστημα. Με την ιδιότητα του επιμορφωτή του ΠΕΚ ήρθε πολλές φορές σε επαφή με μεγάλο αριθμό καθηγητών όλων των νομών της Θεσσαλίας. Είναι ενεργό μέλος της Ε.Μ.Ε. και πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΜΕ Λάρισας επί σειρά ετών. Συμμετέχει στα Πανελλήνια Συνέδρια της Ε.Μ.Ε. στα οποία έχει κάνει αρκετές εισηγήσεις, που έχουν δημοσιευθεί στα Πρακτικά τους. Υπήρξε παλαιότερα μέλος και για κάποια έτη πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας («Θεσσαλικό Θέατρο»).
Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά και παλαιότερα είχαν κυκλοφορήσει επτά βιβλία του για παιδιά, καθώς και δύο βιβλία Μαθηματικών (Ανάλυση και Ασκήσεις Ανάλυσης) για τη Θετική Κατεύθυνση Γ΄ Λυκείου, με το σύστημα των Δεσμών.
Το νέο του βιβλίο «Οι Αριθμοί και άλλες μαθηματικές ψηφίδες στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη» προλογίζει ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Θεόδωρος Χρηστίδης και το συνοδεύει επίμετρο του Θωμά Μπεχλιβάνη. Πρόκειται για πρωτότυπη μελέτη, με ευκολογραμμένο τρόπο και με πλήθος τεκμηριωμένων πληροφοριών, που στοχεύει στη μαθηματική ιχνηλασία σε μη μαθηματικά κείμενα, όπως είναι και ο υπότιτλός του. Απευθύνεται σε ευρύ αναγνωστικό κοινό, παρά τον τίτλο του, που ενδεχομένως το κατατάσσει σε βιβλία ειδικού κοινού.
Από τα πρώτα στοιχεία και μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι το βιβλίο αυτό τυχαίνει της ευρείας αποδοχής από φίλους της ανάγνωσης. Πρόκειται για μια προσεγμένη έκδοση. Αποτελείται, εκτός από τον πρόλογο και το επίμετρο, από εννέα κεφάλαια και συνοδεύεται από αναλυτικό πίνακα περιεχομένων και σχετικά ευρετήρια. Η παρουσίαση του βιβλίου συνδιοργανώνεται από τις εκδόσεις «Επίκεντρο», τον Δημοτικό Οργανισμό, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας (Δ.Ο.Π.Ε.Λ.), τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λάρισας, την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Παράρτημα Λάρισας) και το βιβλιοπωλείο «Γνώση».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass