ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΟΛΑΚΗ

Οι πανέμορφοι υγροβιότοποι της Λάρισας

Δημοσίευση: 09 Νοε 2012 1:16 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:29
Το φωτογραφικού άλμπουμ του Βασίλη Τσολάκη με τίτλο «Κρυμμένοι θησαυροί, μικροί υγροβιότοποι….. μια ανάσα από τον Τύρναβο», παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τ.Ε.Ε. Λάρισας από τη φιλόλογο-εκπαιδευτικό κ. Στέλλα Νταβαρούκα.
Οι φωτογραφίες του Βασίλη Τσολάκη, τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Νταβαρούκα, «επαναφέρουν στη μνήμη όλων τα στοιχεία της τοπικής τοπιογραφίας ανακαλύπτοντας την τρυφερή σχέση του συναισθήματος με τοποθεσίες που συνδέθηκαν παλαιότερα με καθημερινές δραστηριότητες. Ο δεξιοτέχνης φωτογράφος χαρίζει στο κοινό πανέμορφες εικόνες, ανοίγοντας πλάνα στην κλειδωμένη λογική, όπου το φως πηγάζει από την πραγματικότητα και την κίνηση μέσα στο χρόνο. Το αισθητικό αποτέλεσμα επαναφέρει με δύναμη στον νου τις αρχέγονες σχέσεις με το νερό.
 Μέσα από τον φακό του ξεπροβάλλουν ο μεγαλοπρεπής υγροβιότοπος του Πηνειού με τους παραποτάμους, τις μεγάλες και μικρότερες λίμνες και τα διάσπαρτα έλη που εμπλούτιζαν επί χιλιετίες τη θεσσαλική πεδιάδα με φυσική λίπανση και τον υπόγειο υδροφορέα με επαρκείς ποσότητες καθαρού νερού».
Στην εκδήλωση σύντομους χαιρετισμούς έκαναν ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου – Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κ. Ντ. Διαμάντος, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Πηνειού και του Παραποτάμιου Πολιτισμού Αγορίτσα Τάχα και ο δήμαρχος Τυρνάβου Νίκος Μαλάκος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο σχετικό με το θέμα.
Λίγα λόγια για τον δημιουργό
Ο Βασίλης Τσολάκης είναι αρχιτέκτων - μηχανικός, διπλωματούχος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Από το 1967 εργάζεται στη Λάρισα, ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ασχολείται με τη φωτογραφία ερασιτεχνικά, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στην καταγραφή φυσικών τοπίων, παραδοσιακών οικισμών, ιστορικών κτιρίων, θρησκευτικών μνημείων και άλλων θεμάτων σχετικών με τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό. «Η αρχιτεκτονική ήταν πάντοτε το κέντρο των ενδιαφερόντων μου σε όλη τη διάρκεια της πολύχρονης επαγγελματικής μου διαδρομής» λέει ο ίδιος.«Στην ενασχόλησή μου με τη φωτογραφία, σ’ αυτό το «παράλληλο ταξίδι», κυνηγούσα πάντα το λίγο που θα μου έδινε τη χαρά. Και είναι πράγματι μεγάλη χαρά το να ψάχνεις την ομορφιά ακόμα και εκεί που δύσκολα μπορεί να τη δει κανείς, αλλά εντούτοις υπάρχει και μπορεί να μας ανοίξει ορίζοντες στο όνειρο και στη φαντασία».Το λεύκωμα αυτό εκδόθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων του Πηνειού και του Παραποτάμιου Πολιτισμού με την ευγενική χορηγία και στήριξη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Λάρισας.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass