ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΣΤ. ΤΣΙΛΙΑΚΟΥ

Ενθύμιο Σχολικής Ζωής στη Χάλκη

Δημοσίευση: 14 Νοε 2012 0:19 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:30
 Ένα ταξίδι στο σχολικό παρελθόν πραγματοποιείται στη Χάλκη. Στο πλαίσιο σχολικού εκπαιδευτικού προγράμματος Τοπικής Ιστορίας των Γ’ και Δ’ τάξεων με θέμα «Μαθαίνω για το σχολείο μου», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χάλκης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, διοργανώνει σχετική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί και το βιβλίο «Ενθύμιο Σχολικής Ζωής» του συνταξιούχου δασκάλου Στυλιανού Τσιλιάκου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ. Νικόλαος Κοσμάνος, διευθυντής του 23ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, και Γεωργία Χατζούλη, φιλόλογος καθηγήτρια, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου.
Στο βιβλίο περιγράφεται η πριν από το 1881 έναρξη λειτουργίας του σχολείου έως το 2012, η ιστορία των 5 διδακτηρίων που χρησιμοποιήθηκαν, το μαθητικό δυναμικό από το 1912 έως το 2012, στατιστικοί πίνακες με την αυξομείωση του αριθμού των μαθητών ανά δεκαετία και τη φοίτησή τους, οι συνήθειες τους και η κοινωνική ζωή τους. Περιγράφονται όλες οι εκδηλώσεις του σχολείου, οι οποίες παλαιότερα αποτελούσαν τις μόνες πολιτιστικές εκδηλώσεις του χωριού, γι’ αυτό και ήταν καθολική η συμμετοχή των κατοίκων του χωριού, καθώς και εύθυμα περιστατικά από τη σχολική ζωή. Ξεχωριστά κεφάλαια αποτελούν η ιστορία του Νηπιαγωγείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με το πλήθος των δραστηριοτήτων του. Στο τελευταίο κεφάλαιο γίνεται λεπτομερής περιγραφή όλων των παραδοσιακών παιχνιδιών του χωριού με τα οποία περνούσαν τις ελεύθερες ώρες τους οι μαθητές, τότε που δεν είχαν τις σημερινές εξωσχολικές δραστηριότητες. Το βιβλίο εμπλουτίζεται με φωτογραφίες διάφορων περιόδων και απ’ όλες τις φάσεις της σχολικής ζωής.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου οι μεγαλύτεροι θα ταξιδέψουν στο παρελθόν και θα τους δοθεί η ευκαιρία να ξαναθυμηθούν, με κάποια νοσταλγία, τα ανέμελα χρόνια της ζωής τους και οι μικρότεροι θα έχουν την ευκαιρία να συγκρίνουν τη σύγχρονη κοινωνία μας με το πρόσφατο παρελθόν. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Χάλκης αύριο Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass