ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Η ΛΟΥΛΑ Η ΚΑΡΔΟΥΛΑ»

Ενας κόσμος γνώσεων, συλλογισμού και φαντασίας

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2012 1:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:57
 Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, παρουσιάστηκε το παιδικό βιβλίο «Η Λούλα η καρδούλα» των παιδαγωγών προσχολικής ηλικίας Ελένη Τύμπα-Ψυρροπούλου και Κλεοπάτρα Παγιαβλή.
Tην εκδήλωση άνοιξε ο κ. Κώστας Σπανός που προλόγισε τις δύο συγγραφείς με περιληπτική παρουσίαση των βιογραφικών τους. Κατόπιν έγινε παρουσίαση του βιβλίου από τη Ζωή Καλαφάτη και στη συνέχεια οι δύο συγγραφείς έκαναν δραματοποίηση του έργου σε μια κατάμεστη αίθουσα από κόσμο και παιδιά.
Η συγγραφέας Ζωή Καλαφάτη, κατά την παρουσίαση τόνισε ότι μέσα από τα βιβλία που αφορούν στην αγωγή υγείας τα παιδιά μπορούν να δουν πρακτικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούν να φροντίσουν, να ανακαλύψουν, να αγαπήσουν το σώμα τους και να βελτιώσουν την υγεία τους. Να θαυμάσουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σώμα τους, μέσα από την αφήγηση. Να αντιληφθούν τη συνεργασία των οργάνων του σώματος και την αξία της συνεργασίας αυτής στην καθημερινή μας ζωή.
Οι δύο συγγραφείς, πρόσθεσε, χρησιμοποιούν έντεχνα τον ανθρωπομορφισμό και το συμβολισμό που είναι χαρακτηριστικά στοιχεία των παραμυθιών. Είναι ένα παραμύθι γραμμένο με χιούμορ και με τη γλώσσα των μικρών παιδιών που χαρακτηρίζεται από την εκφραστική λιτότητα, τον αυθορμητισμό, το παιχνίδισμα του ύφους, το μικρό κείμενο με μεγάλα γράμματα που βοηθούν τα παιδιά που πρωτοδιαβάζουν. Η εικονογράφηση στο βιβλίο έχει επεξηγηματική λειτουργία, είναι ελκυστική, με ζωηρά χρώματα που κλείνουν το μάτι στην παιδική ψυχή και ενισχύουν με ακρίβεια, χιούμορ και γλαφυρότητα, όσα λέει το κείμενο.
 Τα παιδιά, διαβάζοντάς το, εισχωρούν στον κόσμο των γνώσεων, του συλλογισμού και της φαντασίας. Το βιβλίο και η ανάγνωσή του προσεγγίζονται ακόμα από τις συγγραφείς με πολυτροπική και διαδραστική διάθεση, ενώ διοχετεύουν ιδέες και κίνητρα για παιχνίδι, δημιουργική και εικαστική έκφραση.
Στην παρουσίαση παρέστησαν μεταξύ άλλων η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρύσα Βουλγαράκη και ο πρόεδρος του συλλόγου «Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού» κ. Λάμπρος Γιώτης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass