Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Νότα αισιοδοξίας οι αποκριάτικες εκδηλώσεις

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2012 0:53 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:59
 Της Νατάσας Πολυγένη
Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία ο δήμος έρχεται να δώσει μια νότα αισιοδοξίας στους Λαρισαίους αλλά και σε όλους όσους επισκεφτούν την πόλη, την περίοδο της αποκριάς διοργανώνοντας πληθώρα εκδηλώσεων. Ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Σπύρος Μπαρμπούτης, η σύμβουλος δημάρχου κ. Βάσω Οικονόμου και η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας κ. Βικτωρία Λύτρα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο, ανακοίνωσαν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ξεκινά αύριο Τσικνοπέμπτη στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης.
Στη συνέντευξη Τύπου τονίστηκε, ότι παρά τις οικονομικές αντιξοότητες ο Δήμος Λαρισαίων επιχειρεί για ακόμη μια χρονιά να προσφέρει σε κάθε γειτονιά και χωριό, αξιόλογες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, κάτι που δεν θα ήταν εφικτό δίχως την εθελοντική προσφορά καθηγητών των Εικαστικών Εργαστηριών και των Λεσχών Πολιτισμού αλλά και των καταστηματαρχών της πόλης. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εκδηλώσεις αναλυτικά έχουν ως εξής:
- Αύριο Τσικνοπέμπτη στις 7.30μ.μ. στη Σκεπαστή Αγορά, τα εικαστικά εργαστήρια των Λεσχών Πολιτισμού Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. και οι δάσκαλοι των τμημάτων διοργανώνουν αποκριάτικο εικαστικό εργαστήρι face painting με τίτλο «Όταν το πρόσωπο μεταμορφώνεται». Ακόμη στο χώρο μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να χορέψουν σε πρόγραμμα λάτιν και χιπ χοπ από τις Λέσχες Πολιτισμού, ενώ συγκροτήματα των Λεσχών θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της αποκριάς με τη συμμετοχή του συγκρότηματος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αβέρωφ «Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ». Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποκριάτικο ξεφάντωμα και τσίκνισμα με ελληνικά λαϊκά, έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια με το μουσικό «Σχήμα Πόλις» που αποτελείται από τους: Βασίλη Μπάτσικα (μπουζούκι – φωνή), Τάσο Νοτόπουλο (κιθάρα – φωνή), Γιάννη Πλάδα (πιάνο – αρμόνιο), Δημήτρη Δημούση (βιολί), Κώστα Χαμπίπη (τύμπανα – κρουστά), Δέσποινα Σωτηρούλη (φωνή).
- Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στην πλατεία Εργ. Κατοικιών Αγίου Θωμά θα λειτουργήσει αποκριάτικο εικαστικό εργαστήρι μάσκας - καπέλου πειρατή και πριγκίπισσας, θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα ενώ θα γίνονται και μαθήματα μοντέρνου χορού. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.
- Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στο «Χατζηγιάννει» θα πραγματοποιηθεί παιδικό αποκριάτικο πάρτι όπου ο Δημοτικός Kουκλοθίασος Τιριτόμπα «Κώστας Χατζηανδρέου-Σοφία Φουτζοπούλου» θα παρουσιάσει το έργο «Πριγκίπισσα Βατραχίνα ». Επίσης θα διεξαχθεί διαγωνισμός κατασκευής αποκριάτικης μάσκας και οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν με μουσικό πρόγραμμα και μαθήματα χορού.
- Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στη πλατεία Γιάννουλης θα λειτουργήσει αποκριάτικο εικαστικό εργαστήρι μάσκας - καπέλου πειρατή και πριγκίπισσας, θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα ενώ θα γίνονται και μαθήματα μοντέρνου χορού. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.
Οι ίδιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:
- Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Ραχούλας.
- Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Μάνδρας.
- Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Τερψιθέας.
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το τριήμερο της Αποκριάς.
- Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης θα πραγματοποιηθεί ο 10ος Διαγωνισμού Ζωγραφικής Χαρταετού με συμμετοχή των μαθητών των δημοτικών σχολείων της πόλης, τα εικαστικά τμήματα των Λεσχών Πολιτισμού Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. και το Ελεύθερο Εργαστήρι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα. Θα βραβευτούν οι 3 καλύτερες δημιουργίες ενώ θα τιμηθούν με τίτλο συμμετοχής και γλυκά – δώρα όλα τα παιδιά.
- Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Φαλάνης θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν παράσταση κουκλοθεάτρου από τον Δημοτικό Κουκλοθίασο «Τιριτόμπα», αποκριάτικα εικαστικά εργαστήρια, μουσική, χορό και παραστάσεις παραδοσιακών χορών.
- Τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, Καθαρά Δευτέρα, από τις 10.30 έως τις 12 το πρωί στη Σκεπαστή Αγορά της Νέαπολης θα διεξαχθεί ο
διαγωνισμός ψηλότερου πετάγματος χαρταετού. Στις 12 μ. θα βραβευτεί το ψηλότερο πέταγμα. Τα εικαστικά εργαστήρια των Λεσχών Πολιτισμού Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. και τα χορευτικά συγκροτήματά τους θα βρίσκονται εκεί για μικρούς και μεγάλους. Το γλέντι όμως συνεχίζεται με ζωντανό παραδοσιακό πρόγραμμα από την ορχήστρα του Δημήτρη Μιχαλέ. Φυσικά όπως κάθε χρονιά θα προσφέρεται στον κόσμο παραδοσιακή φασολάδα, κρασί και νηστίσιμα.
Οι δάσκαλοι των εικαστικών, μουσικών, παραδοσιακού και μοντέρνου χορούν που βοηθούν στη διοργάνωση και πραγματοποίηση των εκδηλώσεων είναι οι:
Ευθύμιος Μαρτζέλης, Ζωή Καραμαλίγκα, Κατερίνα Κατσούρα, Γιώργος Καλαμάρας, Αντώνης Κανιούρης, Θανάσης Μακρής, Πάρης Μακρής, Μαριάννα Γκουντουβά, Βασίλης Λούγγος, Κατερίνα Μπέσσα, Ελένη Στεργιούλα, Βασίλης Παπάρας, Βασιλική Βαδάση, Αλίκη Βελεγράκη, Αντωνία Βελησσαρίου, Χρύσα Βούλγαρη, Ζωή Γκόλτσιου, Νίκος Κωτσιανούλης, Άννα Μπαλογιάννη, Αργυρώ Μπίσδα, Αναστασία Νικούλη, Βασιλική Ντριγκόγια, Ελισσάβετ Παρασίδου, Στέλλα Τσιπλακούλη, Αντιγόνη Τσιπλακούλη, Αντιγόνη Μασιά, Θανάσης Ζαχαρούλης, Όλιβερ Καμπούρης, Γιάννης Μαραγκούλης, Γιάννης Μπαγιός, Δημήτρης Τσιμπώνης, Τάσος Νοτόπουλος, Κώστας Κορομπίλης, Γιάννης Πλάδας, Νίκος Κλείτσας, Τρυγώνα Γελαλή, Ελένη Παπαδοπούλου, Ζωή Τσιανάκα, Δημήτρης Χατζής, Βάγια Μπασιά, Στέλλα Γραβάνη, Βασίλης Ζιώγας, Γιάννα Κακαβίτση, Κατερίνα Νυχτερίδα, Χάιδω Τζιάνα, Δήμητρα Κίσσα, Σοφία Πλασταρά, Λάρα Τσίτουρα, Αγγελική Σαρήογλου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass