ΑΝΟΙΞΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Χοροί, τραγούδια, κομφετί και σερπαντίνες

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2012 1:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:01
Μπορεί οι οικονομικές εξελίξεις στη χώρα να μην είναι οι καλύτερες, όμως όταν υπάρχει αισιοδοξία και διάθεση, όλα μπορούν να γίνουν. Οι εκατοντάδες Λαρισαίοι που κατέκλυσαν χθες το απόγευμα τη Σκεπαστή Αγορά Νέαπολης για να το τσικνίσουν όπως απαιτεί το έθιμο αλλά και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που ετοίμασε ο Δήμος για τις Αποκριές, περίτρανη απόδειξη. Μικροί και μεγάλοι, το έριξαν έξω με χορούς, τραγούδια και εκλεκτά ψητά εδέσματα. Η Σκεπαστή Αγορά γέμισε με σερπαντίνες και κομφετί ενώ οι μικροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επιδοθούν σε αποκριάτικες κατασκευές και να διασκεδάσουν σε ρυθμούς λάτιν και χιπ χοπ. Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα, από τα συγκροτήματα των Λεσχών Πολιτισμού και του Μορφωτικού Συλλόγου Αβέρωφ «Ο Θετταλός». Το κέφι εκτοξεύτηκε στα ύψη με το μουσικό σχήμα «Πόλις» που ψυχαγώγησε τον κόσμο μέχρι αργά το βράδυ με ελληνικά λαϊκά, έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια.
Οι εκδηλώσεις όμως μόλις ξεκίνησαν. Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και τις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα σήμερα Παρασκευή στις 6 μ.μ. στην πλατεία Εργ. Κατοικιών Αγίου Θωμά θα λειτουργήσει αποκριάτικο εικαστικό εργαστήρι μάσκας - καπέλου πειρατή και πριγκίπισσας, θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα ενώ θα γίνονται και μαθήματα μοντέρνου χορού. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.
Αύριο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στο «Χατζηγιάννειο» θα πραγματοποιηθεί παιδικό αποκριάτικο πάρτι όπου ο Δημοτικός Kουκλοθίασος Τιριτόμπα «Κώστας Χατζηανδρέου-Σοφία Φουτζοπούλου» θα παρουσιάσει το έργο «Πριγκίπισσα Βατραχίνα». Επίσης θα διεξαχθεί διαγωνισμός κατασκευής αποκριάτικης μάσκας και οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν με μουσικό πρόγραμμα και μαθήματα χορού.
- Τη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Γιάννουλης θα λειτουργήσει αποκριάτικο εικαστικό εργαστήρι μάσκας - καπέλου πειρατή και πριγκίπισσας, θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα ενώ θα γίνονται και μαθήματα μοντέρνου χορού. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass