ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ Δ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Πανδαισία γραφής

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2012 1:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:04
 Αρκετοί ήταν οι Λαρισαίοι που βρέθηκαν χθες το βράδυ στην παρουσίαση του βιβλίου «Σαν στάχυα στο χρόνο» της Λαρισαίας συγγραφέως Δήμητρας Παπαναστασοπούλου. Ο λογοτέχνης κ. Νίκος Νομικός «ταξίδεψε» το αναγνωστικό κοινό στα μονοπάτια που ακολούθησε η συγγραφέας ώστε να κατορθώσει να κάνει το όνειρο των παιδικών της χρόνων πραγματικότητα. Να γράψει για τη Λάρισα.
«Με το βλέμμα της ψυχής και της καρδιάς, η Δήμητρα Παπαναστασοπούλου, βλέπει, φέρνει, κουβεντιάζει, ανασταίνει, χρωματίζει και κάνει μουσική τη σκέψη της. Ανοίγει τα παράθυρα του βιβλίου της, για να μπει καθαρά μέσα του το ελληνικός φως, ο ελληνικός αέρας του θεσσαλικού κάμπου. Ανοίγει διάπλατα τις σελίδες του, για να μπουν οι ήρωές της, να καθίσουν, να μιλήσουν, να ερωτευτούν, να χορέψουν, να κλάψουν. Η γραφή της χωρίς πόζα, χωρίς ρητορική, χωρίς καμία έγνοια να φαντάξει και να δειχτεί» ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο κ. Νομικός για να περιγράψει τη συγγραφέα και το έργο της.
Το «Σαν στάχυα στο χρόνο», πρόσθεσε ο κ. Νομικός είναι μια ιστορική χρονογραφία που γίνεται διήγημα, ένα διήγημα που γίνεται μυθιστόρημα, μια μυθιστορηματική ιστοριογραφία, υφασμένη με ποιητική συγκίνηση, λυρισμό και νοσταλγία. Ένας καταρράκτης πανδαισίας γραφής.
Ο καθηγητής Αγγλικών κ. Λάμπρος Γερογιώκας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της Δ. Παπαναστασοπούλου, που υπήρξε μαθήτριά του, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να φωτίσει εικόνες της παλιάς Λάρισας και της Θεσσαλίας γενικότερα. Ο βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατό να παραστεί στην παρουσίαση και απέστειλε έναν σύντομο χαιρετισμό, στον οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι με το βιβλίο «Σαν στάχυα στο χρόνο» η συγγραφέας βάζει τον πήχη της συγγραφικής δημιουργίας αρκετά ψηλά ενώ το χαρακτηρίζει σημαντικό πνευματικό απόκτημα όχι μόνο για την αισθητική απόλαυση που προσφέρει στον αναγνώστη, αλλά και για τις πολύτιμες πληροφορίες για το παρελθόν της περιοχής, που παραθέτονται ως μια ανάγλυφη τοιχογραφία της ιστορικής διαδρομής δύο αιώνων της πόλης της Λάρισας αλλά και του ευρύτερου χώρου του νομού.
Η συγγραφέας συγκινημένη από την ανταπόκριση του κόσμου, αναφέρθηκε στις αναμνήσεις της παιδικής της ηλικίας από την πόλη της Λάρισας και ευχήθηκε όσοι διαβάζουν το βιβλίο της να νιώσουν ανάταση και περηφάνια. Επιπλέον, η κ. Παπαναστασοπούλου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το κοινό για τα όσα διαδραματίζονται στις σελίδες του βιβλίου της και να υπογράψει αντίτυπα.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass