ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ

Συμφωνική με Chopin και Elgar στο Ωδείο

Δημοσίευση: 18 Απρ 2015 12:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:11

Την Κυριακή 26 Απριλίου και ώρα 20.30 το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Λαρισαίων και ο Σύλλογος Φίλων ΣΟΝΔΛ, παρουσιάζουν έργα Fr. Chopin, Ed. Elgar, Γ. Κωνσταντινίδη με σολίστ τους : Λάμπη Βασιλειάδη (πιάνο) και Νίκο Νικολαϊδη (βιολοντσέλο). Διεύθυνση ορχήστρας : Χρήστος Κτιστάκης

Ισχύουν κανονικά οι κάρτες εισόδου των συνδρομητών του Συλλόγου Φίλων ΣΟΝΔΛ.

Οι σπουδαστές του ωδείου έχουν ελεύθερη είσοδο, αρκεί να κατοχυρώσουν έγκαιρα τη θέση τους.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή συναυλία με νέα παιδιά από τη Λάρισα που έχουν αγάπη και μεράκι για τη μουσική και που σας τα παρουσιάζουμε…

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

 Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1988. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολοντσέλο με τον Τζέλου Ντοροφτέι στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

 Το 2005 παράλληλα με τις σπουδές του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο εισήλθε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από όπου το 2010 έλαβε το δίπλωμα Βιολοντσέλου με βαθμό "άριστα 10 παμψηφεί" με καθηγητή τον Ζοραν Στέπιτς. Στη συνέχεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη παρακολούθησε μαθήματα με τον βιολοντσελίστα Βασίλη Σαΐτη. Πλέον συνεχίζει τις σπουδές του στο μάστερ σόλο βιολοντσέλο στο Τρόσσινγκεν της Γερμανίας στην τάξη του Ιταλού καθηγητή Μάριο Ντε Σεκόντι.

 Έχει αποσπάσει βραβεία σε μαθητικούς διαγωνισμούς ενώ επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελληνική Συμμετοχή στην συνάντηση των ωδείων της Μεσογείου το 2009.Έχει δώσει συναυλίες σόλο και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό(Γερμανία, Φινλανδία, Σερβία, Ελβετία, Συρία).

 Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με σημαντικούς τσελίστες όπως οι Valerie Aimard, Alexander Gebert, Michael Flaksman, Ulrich Voss, Michaela Fukacova, Δημήτρης Πάτρας, Jelena Ocic, oseph Bassal κ.α.

 Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΛΑΜΠΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Ο πιανίστας Λάμπης Βασιλειάδης έκανε μουσικές σπουδές στην Ελλάδα, την Γερμανία, την Αγγλία και την Αμερική. Είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων από πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής

( Musikhochschule Hannover, Musikhochschule Trossingen, University of Cincinnati) και πτυχιούχος Φιλοσοφίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Λ. Βασιλειάδης εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati στις ΗΠΑ, ως βοηθός καθηγητής στο studio του James Tocco, συμμετείχε ως μέλος της επιτροπής διεθνών μουσικών διαγωνισμών του OMTA (Ohio Music Teachers Association) του Διεθνούς Μουσικού Διαγωνισμού της ΔΕΘ Θεσσαλονίκης, του Διαγωνισμού για τα βραβεία D. Price στο Mannes College of Music, στη Νέα Υόρκη, του διαγωνισμού “E. Gilels” στην Ουκρανία, του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου της Ταιλάνδης. Υπήρξε προσκεκλημένος καθηγητής σε σεμινάρια και συναυλίες των Πανεπιστημίων του Bowling Green, Toledo, William and Mary Virginia, του Boston University, του Πανεπιστημίου του Wroclaw στην Πολωνία, της Μουσικής Ακαδημίας της Οδησσού, στην Ουκρανία και της Μουσικής Ακαδημίας του Vilnius, στη Λιθουανία.

Αντιπροσώπευσε την Ελλάδα -ως μοναδική ελληνική συμμετοχή- σε πολυάριθμους διεθνείς διαγωνισμούς ( Ιταλία, Γερμανία, Σκωτία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Νότια Αφρική, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής) αποσπώντας 11 διακρίσεις ( Wolrd Piano Competition, Rovere d’Oro, Masterplayers Lugano, Hochschulpreis Trossingen κ.α) βραβεία που του έδωσαν την δυνατότητα για πετυχημένες εμφανίσεις στην Ευρώπη και στην Αμερική.

 (15) δίσκους CD, που κυκλοφορούν από την εταιρία KOCH International, την Aardvark Media(USA)και την ελληνο-γερμανική AMICME CLASSICAL.

Από το Οκτώβριο του 2002 διδάσκει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Μουσικών Σπουδών στην Κέρκυρα, όπου ανέπτυξε ιδιαίτερη δραστηριότητα, ώς υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Θερινής Ακαδημίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Συντονιστής των “Deutsch- Griechische Musiktage” στο Solingen της Γερμανίας, και των «Διεθνών Μουσικών Ημερών Brache» στο Schleswig Holstein της Γερμανίας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass