ΣΤΟ 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΠΕΡΡΑΙΒΙΚΗ ΤΡΙΠΟΛΙΣ» ΣΤΗ ΔΟΛΙΧΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δίνει συναυλία η Μικτή Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2011 1:44 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:13
Στο 4ο Φεστιβάλ «Περραιβική Τρίπολις» που θα πραγματοποιηθεί στη Δολίχη της Ελασσόνας στις 9 Ιουλίου θα συμμετέχει η μικτή τετράφωνη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» την οποία διευθύνει ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης.
Η χορωδία του Λιτοχώρου θα δώσει μία μοναδική συναυλία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα γίνουν στην περιοχή.
Η Δημοτική Χορωδία ιδρύθηκε στο Λιτόχωρο το 1966. Έλαβε μέρος σε πολλές χορωδιακές συναντήσεις στην Ελλάδα αποσπώντας επαινετικά σχόλια και εγκωμιαστικές κριτικές για τις εμφανίσεις της.
Συγχρόνως, υπήρξε πρεσβευτής του πολιτισμού μας σε πολλές χώρες του εξωτερικού, όπως στην Κύπρο, στη Σουηδία, στην Ουγγαρία, στη Σερβία, στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στη Σλοβακία, στην Τσεχία, στη Γερμανία και στην Πολωνία. Κάθε χρόνο διοργανώνει στο Λιτόχωρο Φεστιβάλ χορωδιών με τη συμμετοχή ελληνικών και ξένων χορωδιακών σχημάτων. Κορυφαίες στιγμές της δημιουργικής της πορείας υπήρξαν η παρουσίαση των έργων «Ζορμπάς», και «Του νεκρού αδερφού» του Μ. Θεοδωράκη, το αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο «Σαν παλιό σινεμά» και στους Έλληνες ποιητές «Τραγουδάμε την ποίηση», το έργο «Το Λιτόχωρο στην ιστορία και στο θρύλο» του Λιτοχωρίτη φιλολόγου Ν. Ντάβανου σε μουσική Χ. Ναβροζίδη, το έργο «Τραγούδια της παρέας» του συνθέτη Μάριου Τόκα υπό τη διεύθυνση του ιδίου και με τη σύμπραξη της Κρατικής ορχήστρας Ελληνικής μουσικής, το ορατόριο «Πασχαλινή Συναυλία» στον προαύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου, το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη το καλοκαίρι του 2009 και το αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο το καλοκαίρι του 2010.
Το πρόγραμμα της δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου που θα πλαισιώσει το 4ο Φεστιβάλ «Περραιβική Τρίπολις» περιλαμβάνει:
Νίκος Γκάτσος: Χάρτινο το φεγγαράκι, Μ. Χατζιδάκις, Η μικρή Ραλλού, Μ. Χατζιδάκις, Πέρα στο θολό ποτάμι, Μ. Χατζιδάκις, Τσάμικος, Μ. Χατζιδάκις, Γεια σου χαρά σου Βενετιά, Στ. Ξαρχάκος, Τώρα που πας στην ξενιτιά, Μ. Χατζιδάκις.
Οδυσσέας Ελύτης: Το δελφινικόριτσο, Λ. Κόκοτος, Τα τζιτζίκια, Λ. Κόκοτος, Άξιον εστί. Μ. Θεοδωράκης, Της αγάπης αίματα, Μ. Θεοδωράκης, Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ, Μ. Θεοδωράκης
Η Μπαλάντα του Αντρίκου, Μ. Θεοδωράκης
Μήλο μου κόκκινο, Παραδοσιακό
Παραμύθι, ζαβαρακατρανέμια, Στ. Ξαρχάκος – Γ. Μαρκόπουλος.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass