ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στα παράλια του νομού με «Με θέα στο Αιγαίο»

*Συναυλία με τη Φωτεινή Δάρρα στο Λιμάνι του Αγιοκάμπου

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2011 2:16 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:15
 «Για τρεις ολόκληρες ημέρες τα παράλια του νομού Λάρισας θα αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών και θα βρεθούν στο επίκεντρο ολόκληρης της Θεσσαλίας, μέσα από τις πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί».
Αυτό τόνισε κατά τη χθεσινή παρουσίαση των εκδηλώσεων «Με θέα στο Αιγαίο» στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός.
Το τριήμερο φεστιβάλ πολιτισμού για το καλοκαίρι, διοργανώνει φέτος στα παράλια του νομού στις 29, 30 και 31 Ιουλίου η Αντιπεριφέρεια Λάρισας σε συνεργασία με τους Δήμους Τεμπών και Αγιάς.
Οι δύο κορυφαίες εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα είναι, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, η συναυλία της καταξιωμένης καλλιτέχνιδας Φωτεινής Δάρρα στον Αγιόκαμπο και το πρωτάθλημα Beach Soccer, με τη συμμετοχή της Διεθνούς Ομάδας Επίλεκτων.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων – όλες δωρεάν για το κοινό –παρουσιάστηκε χθες και από τους δημάρχους Αγιάς κ. Αντ. Γκουντάρα και Τεμπών κ. Κ. Κολλάτο που ηγούνται των δύο παράλιων δήμων, της Ενότητας καθώς και των αρμόδιων υπαλλήλων Π.Ε. Λάρισας κ. Μερόπης Φαργκάνη και Κατερίνας Γκέτσιου.
Το τριήμερο «Με θέα στο Αιγαίο» έχει καταστεί πλέον θεσμός τα τελευταία χρόνια στο νομό Λάρισας και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για την ανάπτυξη και την προβολή των παραλίων του νομού.
Με σειρά πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, περιβαλλοντικές δράσεις και άλλα δρώμενα που θα λάβουν χώρα στα παράλια της Λάρισας, προσδοκάται να υπάρξει αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.
«Διανύουμε μία δύσκολη εποχή, όπου ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με ποικίλα οικονομικά προβλήματα και θεωρούμε ότι δράσεις όπως το φεστιβάλ «Με θέα στο Αιγαίο» θα αποτελέσουν ουσιαστική διέξοδο για πολλούς συμπολίτες μας. Στόχος μας είναι καθ΄όλο το τριήμερο τα παράλια της Λάρισας να αποτελέσουν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για όλη τη Θεσσαλία και όχι μόνο. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους δράσεις δίνουν προστιθέμενη αξία στα παράλιά μας», τόνισε ο κ. Αγοραστός.
Η κ. Καραλαριώτου με τη σειρά της τόνισε χαρακτηριστικά: «Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων απευθύνεται σε ένα ιδιαίτερα ευρύ κοινό, αφού περιλαμβάνει δραστηριότητες που θα βρουν ανταπόκριση σε μικρούς και μεγάλους. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις αθλητικές εκδηλώσεις, διότι αφενός μεν προάγουν το υγιές πνεύμα του αθλητισμού κι αφετέρου δεν διαφημίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιοχή μας και προσελκύουν νέους επισκέπτες». Ο κ. Κολλάτος τόνισε ότι «οι τριήμερες εκδηλώσεις είναι η καλύτερη απάντηση στα προβλήματα της καθημερινότητας που όλοι βιώνουμε και ταυτόχρονα διαφημίζουν τις ομορφιές των παραλίων μας».
Ο κ. Γκουντάρας ανέφερε ότι «το πλέγμα των συγκεκριμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων έρχεται να καλύψει ένα κενό στην παραλιακή ζώνη, καθώς το μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» θεωρείται πλέον παρωχημένο και οι τουρίστες είναι πλέον πολύ πιο απαιτητικοί. Σκοπός μας λοιπόν είναι να τους παράσχουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών».
Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Παρασκευή 29 Ιουλίου
* Αγιόκαμπος
Το μεγάλο γεγονός του φεστιβάλ είναι η συναυλία της Φωτεινής Δάρρα με τίτλο «Του έρωτα και της αμαρτίας» που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 μ.μ. στο λιμάνι του Αγιοκάμπου, ενώ νωρίτερα την ίδια ημέρα, από τις 4 έως τις 6 μ.μ. στην θέση Ζέικος θα γίνουν αγώνες κολύμβησης.
Φωτεινή Δάρρα «…του έρωτα και της αμαρτίας»
Η Φωτεινή Δάρρα ύστερα από έναν θεαματικό χειμώνα στην Αθήνα και έχοντας «κατ’ επανάληψη» γεμίσει το «Παλλάς» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δύο από τα μεγαλύτερα θέατρα της πόλης, ξεκινάει την καλοκαιρινή της περιοδεία. Σημειώνοντας παράλληλα τεράστια επιτυχία με τους δύο τελευταίους δίσκους της με τίτλο «Φωτεινή Δάρρα live» και «του έρωτα και της αμαρτίας», συνοδευόμενη από εξαμελή ορχήστρα και φωνητικά σκοπεύει να ταξιδέψει το κοινό της ελληνικής περιφέρειας, τόσο στα γνώριμα μονοπάτια των πιο γνωστών και αγαπημένων επιτυχιών της «Αγόρι μου», «Σε βλέπω στο ποτήρι μου», «Φεύγα», «Λένη», «Μάγισσες της Σμύρνης» και άλλα, όσο και σε αυτά ελληνικών και ξένων επιτυχιών, που όλοι αγαπάμε και που συνηθίζει να περιλαμβάνει στα προγράμματά της, με τη μοναδική ερμηνεία της. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διασκεδαστικό και ευχάριστο με στιγμές βαθιά λαϊκές αλλά και άλλες εντυπωσιακά κοσμοπολίτικες.
* Βελίκα
Στη θέση Πλατάνια, στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί «Δημιουργικό Εργαστήρι» για παιδιά από την κ. Κάκια Χαλήμαγα – Χατζή.
Στη θέση Σπιτάκι, θα γίνουν δύο αγώνες πόλο, από τις 6 έως τις 6.30 μ.μ. και από τις 6.30 έως τις 7 μ.μ.
* Σωτηρίτσα
Στη θέση Μαΐστρα διοργανώνεται τουρνουά ποδοσφαίρου από τις 6 έως τις 10 μ.μ.
* Στόμιο
Στις 11 π.μ. θα γίνουν παιδικές εκδηλώσεις με τα παιδιά του Οδηγισμού και Προσκοπισμού και καλούνται να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά. Ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί έκθεση παραδοσιακών προϊόντων
* Μεσάγγαλα
Στις 9.30 μ.μ. θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια με το λαϊκό σχήμα των Πέτρου Σταϊκου – Δ. Ντούτσια – Βαγγέλη Τσαπλέ
Σάββατο 30 Ιουλίου
* Βελίκα
Στη θέση Πλατάνια, στις 11 π.μ. θα γίνει «Δημιουργικό Εργαστήρι» με υπεύθυνη την κ. Κάκια Χαλήμαγα – Χατζή.
Στη θέση Σπιτάκι, από 6 έως 18.30 θα γίνουν οι τελικοί αγώνες πόλο και θα ακολουθήσει η απονομή των επάθλων.
* Σωτηρίτσα
Στη θέση Μαΐστρα και ώρα 7 μ.μ. θα γίνει ο τελικός του τουρνουά ποδοσφαίρου.
* Αγιόκαμπος
Στη θέση Ζέικος από τις 4 έως τις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί αγώνες κολύμβησης και στη συνέχεια θα γίνει η απονομή των επάθλων στους νικητές.
* Ομόλιο
Στο Θέατρο Τεμπών στις 9.30 μ.μ. το Θέατρο Καράτζιου θα παρουσιάσει την παράσταση «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν».
* Στόμιο
Στις 9.30 μ.μ. διοργανώνεται μουσική βραδιά με τίτλο «Καλοκαιρινό πάρτι με ελληνική και ξένη μουσική ποπ και ροκ» από το σχήμα του Ντίνου Καραποστόλου.
Παράλληλα, θα λειτουργεί έκθεση παραδοσιακών προϊόντων.
* Καστρί Λουτρό
Στη θέση Liberty, από τις 7 έως τις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του τουρνουά ποδοσφαίρου, ενώ στις 8 μ.μ. θα ακολουθήσει ο αγώνας του πρωταθλητή με την Ομάδα των Επίλεκτων.
ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ
* Βελίκα
Στη θέση Πλατάνια, στις 11 π.μ. θα γίνει «Δημιουργικό Εργαστήρι» με υπεύθυνη την κ. Κάκια Χαλήμαγα – Χατζή.
* Στόμιο
Στις 11 π.μ. θα γίνουν παιδικές εκδηλώσεις με τα παιδιά του Οδηγισμού και Προσκοπισμού και καλούνται να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά. Ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί έκθεση παραδοσιακών προϊόντων
* Καστρί Λουτρό
Στη θέση Liberty στις 5 μ.μ. θα γίνουν οι τελικοί αγώνες του τουρνουά ποδοσφαίρου των δύο Δήμων και θα ακολουθήσει η απονομή των επάθλων. Στις 6.30 μ.μ. θα γίνει επίδειξη της Ομάδας Επίλεκτων.
Παράλληλα, τα απογεύματα της Παρασκευής και του Σαββάτου στη Βελίκα, θέση Πλατάνια, θα υπάρχει έκθεση βιβλίου.
ΟΜΑΔΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ
Στην Ομάδα Διεθνών Επίλεκτων συμμετέχουν οι ποδοσφαιριστές:
Φάνης Κατεργιαννάκης (πρώην διεθνής τερματοφύλακας, μέλος της εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το EURO 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας).
Ντάνιελ Μπατίστα (το 1994 αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος. Αγωνίστηκε στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό και έκλεισε την καριέρα του στον Άρη Θεσσαλονίκης).
Κώστας Φρατζέσκος (ξεκίνησε στον Παναθηναίκό, μεταπήδησε στον ΟΦΗ, ΠΑΟΚ και επί σειρά ετών βασικό στέλεχος της Εθνικής Ανδρών).
Σπύρος Μαραγκός (Ξεκίνησε στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ, έπαιξε στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ με τον οποίο κέρδισε 4 πρωταθλήματα Ελλάδος, 5 κύπελλα Ελλάδος, 2 σούπερ καπ. Επαιξε σε ΠΑΟΚ και Ομόνοια Λευκωσίας και αγωνίστηκε στην Εθνική Ελλάδος και στο Μουντιάλ το 1994 στις ΗΠΑ.
Θεόδωρος Παχατουρίδης (έπαιξε στον Ολυμπιακό)
Σίνισα Γκόγκιτς (Ολυμπιακό)
Αμανατίδης Γιώργος (Απόλλωνα Καλαμαριάς, μετά Ολυμπιακό όπου κατέκτησε 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα Ελλάδος και 1 κύπελλο Ελλάδος και τέλος ένα πρωτάθλημα Κύπρου με τον ΑΠΟΕΛ.
Στην ομάδα θα συμμετάσχει επίσης και ηθοποιός Κώστας Σόμμερ.
Δηλώσεις συμμετοχής στους αθλητικούς αγώνες
Ξεκίνησε ήδη και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουλίου η δήλωση συμμετοχών στους αθλητικούς αγώνες για τους ενδιαφερόμενους.
Πιο συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να απευθύνονται στους υπαλλήλους του δήμου Τεμπών κ. Χρ. Τσάτσαρη και Π.Ε. Λάρισας κ. Κατερίνα Γκέτσιου ως εξής:
* ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACH SOCCER: 1) Καστρί Λουτρό (θέση Liberty), Δηλώσεις συμμετοχής στην υπάλληλο της Π.Ε. Λάρισας Κατερίνα Γκέτσιου τηλ. 2413-506474 – 6972-828994 και στον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Τεμπών κ. Χρήστο Τσάτσαρη 24950-41400, 6973-058334.
2) Παραλία Τζουβάρα της Σωτηρίτσας του Δήμου Αγιάς, Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6978-557962 και στην Κατερίνα Γκέτσιου.
* ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACΗ POLO: Στη Βελίκα (Σπιτάκι) του δήμου Αγιάς, Δηλώσεις συμμετοχής στην Κατερίνα Γκέτσιου.
* ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ: Αγιόκαμπος (Ζέικος) του δήμου Αγιάς, Δηλώσεις συμμετοχής στην Κατερίνα Γκέτσιου.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass