ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΙΝΕΦΙΛ

«Ανταύγειες σε χρυσά μάτια» σήμερα στο «Χατζηγιάννειο»!

Δημοσίευση: 21 Απρ 2015 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:15

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας θέλοντας να ευχαριστήσει τα μέλη και τους φίλους της, τους κάλεσε να επιλέξουν μια ταινία μέσα από μια σειρά ταινιών που πρότεινε. Τελικά, προτάθηκε η ταινία "Ανταύγειες σε χρυσά μάτια" του Τζον Χιούστον, με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Μάρλον Μπράντο. Αυτή θα είναι και η προτελευταία προβολή του χειμώνα θα γίνει σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, στις 7.00 και 9.30 μ.μ.

Από τη μυθική δεκαετία της σεξουαλικής απελευθέρωσης των γυναικών (λίγο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο), η μεταφορά του bestseller του Carson McCullers στον κινηματογράφο, από τον έμπειρο Τζον Χιούστον, δίνει την ευκαιρία για ένα ρεσιτάλ ερμηνείας στους δυο πρωταγωνιστές .

Το μυθιστόρημα “Reflections in a Golden Eye” κυκλοφόρησε το 1941. Ο συγγραφέας Carson McCullers δέχτηκε προσωπική επίθεση και το βιβλίο μετριότατες κριτικές. Ο κύριος λόγος ήταν ότι έθιγε σοβαρά σεξουαλικά ταμπού και μάλιστα σε μία εποχή, καταμεσής του πολέμου, που ο συντηρητισμός επιβάλλονταν υπέρ εστιών. Χρόνια μετά, ένας από τους τολμηρούς σκηνοθέτες, ο Τζον Χιούστον, το έκανε ταινία.

Πρωταγωνιστούν: Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Μάρλον Μπράντο, Μπράιαν Κιθ, Τζούλι Χάρις, Γκόρντον Μίτσελ και σε πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση ο Χάρβεϊ Καϊτέλ.

Η Υπόθεση:

Αμαρτωλοί πόθοι, απαγορευμένοι έρωτες και φλογερά πάθη πυρπολούν την οθόνη και το μικρόκοσμο μιας πειθαρχημένης στρατιωτικής βάσης του αμερικανικού Νότου, μέσα από την ιστορία ενός μεσήλικα λοχία που προσπαθεί να καταπιέσει την ομοφυλοφιλία του πίσω από έναν αποτυχημένο γάμο, μέχρι τη στιγμή που η εμφάνιση ενός ελκυστικού στρατιώτη πυροδοτεί καινούργια και καταστροφικά πάθη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass