ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΜΕ ΦΟΛΚΛΟΡ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά το 17ο Διεθνές Μουσικοχορευτικό Πανηγύρι «Αραδοσίβια 2011»

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2011 2:07 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:28
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Το Αγροτικό – Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων Ελασσόνας, με έδρα τη Γαλανόβρυση και το Στεφανόβουνο Ελασσόνας, διοργανώνει και φέτος τις κορυφαίες ετήσιες φεστιβαλικές εκδηλώσεις του, με τίτλο «ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ 2011» - 17ο διεθνές μουσικό-χορευτικο πανηγύρι την Κυριακή 28 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου στη Γαλανόβρυση.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από την Ουκρανία, τη Σουηδία, τη Γεωργία και την Ελλάδα. Ειδικότερα θα εμφανισούν τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα:
- Εθνικό Φολκλορικό συγκρότημα «RODOSLAV», από την Ουκρανία,
- Καλλιτεχνικό Συγκρότημα «MERANI» του Κρατικού Πολυτεχνικού
 Πανεπιστημίου Τιφλίδας, από τη Γεωργία.
- Μουσικό συγκρότημα του ΑΝDERS LARSSON από τη Σουηδία,
- Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Ν. Πιερίας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ».
Tο πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Κώστας Κινής.
Επίσης, την ίδια ημέρα, στις 28 Αυγούστου στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί και η 6η έκθεση τοπικών προϊόντων και λαϊκής τέχνης.
Τα «ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ 2011» γίνονται με τη συνδιοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελασσόνας(Κ.Ε.Δ.Ε.) του Δήμου Ελασσόνας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
Την επιμέλεια και τον γενικό συντονισμό όλων των εκδηλώσεων έχει ο πρόεδρος του Μουσείου κ. Κώστας Σαχινίδης, Δρ. Κοινωνιολογίας.
 Όπως κάθε χρόνο, τα ξένα συγκροτήματα θα εμφανιστούν και σε άλλες περιοχές των νομών Λάρισας και Πιερίας, όπως, στην Κρανιά του Δήμου Ελασσόνας(Δευτέρα 29 Αυγούστου), και στο Αιγίνιο Πιερίας(Τρίτη 30 Αυγούστου).
Το Διεθνές Μουσικοχορευτικό Πανηγύρι αποτελεί κυρίως ένα Αγροτικό Πολιτιστικό Πανηγύρι, που έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πλέον καταξιωμένους και σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της ευρύτερης περιοχής και της χώρας μας. Ιδιαίτερα διακρίνεται για την ποιότητα και το υψηλό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό του επίπεδο και για το λόγο αυτό έχει αποκτήσει διατοπικό χαρακτήρα, όπως είναι και ο χαρακτήρας του Μουσείου. Γι’ αυτό άλλωστε και όλες οι εκδηλώσεις, όπου γίνονται, προσελκύουν το ενδιαφέρον του κόσμου και έχουν μαζική προσέλευση κοινού, με χιλιάδες θεατές, που ξεπερνούν τα τοπικά όρια δεδομένου ότι προσέρχονται από διάφορες περιοχές.
Επίσης, ένα άλλο χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων εκδηλώσεων είναι ότι κάθε χρόνο αφιερώνονται σε σημαντικά πολιτισμικά και κοινωνικά ζητήματα γενικότερου διατοπικού και υπερεθνικού χαρακτήρα, που απασχολούν ευρύτερα τη διεθνή και τοπική κοινωνία, με σκοπό να αναδειχθούν, μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια, πτυχές σύγχρονων κοινωνικών και εθνικών προβλημάτων.
Οι φετινές εκδηλώσεις «Αραδοσίβια 2011» είναι αφιερωμένες στον Εθελοντισμό και στην Κοινωνική Αλληλεγγύη, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011, προκειμένου να προβληθεί η μεγάλη σπουδαιότητα της αξίας της κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την έμπρακτη έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που διέρχεται ο τόπος μας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass