ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΑΣ

Τιμητική εκδήλωση για τον Οδυσσέα Ελύτη

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2011 2:03 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:29
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Γουργιώτη
Εκδήλωση – αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των εκατό χρόνων από τη γέννησή του, πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αγιάς «Χρυσαλλίδα».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση «Καλυψώ» του Δήμου Αγιάς και τον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας».
Η βραδιά ξεκίνησε με το χαιρετισμό του δημάρχου Αγιάς κ. Αντωνίου Γκουντάρα ο οποίος ανέφερε: «Ζούμε ως χώρα δύσκολους καιρούς. Μέσα στο ζοφερό τοπίο, που διαμορφώνουν οι διεθνείς οικονομικές συγκυρίες, προσπαθούμε να κρατηθούμε από τα λίγα πράγματα που μας ενώνουν ως λαό. Το σημαντικότερο απ’ όλα, αυτό που ενώνει όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από κομματικές,  πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις, είναι η αγάπη για τη χώρα μας. Ο βασικός παράγοντας που μπορεί να κρατήσει ζωντανή αυτή την αγάπη μας για την Ελλάδα είναι ο πολιτισμός. Αν χαθεί, η επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά, τότε θα ηττηθούμε και ως λαός, και ως έθνος και ως κοινωνία. Η σημερινή εκδήλωση έχει το χαρακτήρα τιμής στο έργο του νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη. Του ποιητή που ύμνησε τον Έρωτα, το Αιγαίο και το γλαυκό του ουρανού της πατρίδας μας, με μια ταπεινή αναφορά στο έργο του».
Στη συνεχεία της εκδήλωσης στο έργο και στη ζωή του Ελύτη αναφέρθηκε ο καθηγητής φιλόλογος κ. Οδυσσέας Β. Τσιντζιράκος. Μελοποιημένα ποιήματα του Ελύτη ερμηνεύτηκαν από την καθηγήτρια της Μουσικής Σχολής του Δήμου Αγιάς κ. Άννα Αστρουλάκη και τη μαθήτρια Αφροδίτη Παλόδη, με συνοδεία στο πιάνο από την καθηγήτρια της Σχολής κ. Σοφία Δαμαλά. Αποσπάσματα από το έργο του απάγγειλαν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας του «Μιλτιάδη Δάλλα» Αχιλλέας Αρχοντής, Δήμητρα Πολυμέρου, Ευαγγελία Χατζούλη, Αγλαΐα Σκάνδαλου, Νίκος Μπάτσικας, Κατερίνα Γκερλή, Γεωργία Ποτούλα, όπως, επίσης, και οι κ. Αντώνης Γκουντάρας και Οδυσσέας Τσιντζιράκος, ενώ στα σχόλια (τα οποία επιμελήθηκε ο κ. Τσιντζιράκος) ήταν η Μαρία Στάμου.
Την όμορφη βραδιά έκλεισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγιωτών κ. Βασίλειος Βαλάρης, ο οποίος εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαρίστησε θερμά τους συντελεστές της εκδήλωσης, ιδιαίτερα τον κ. Τσιντζιράκο για τη φιλολογική επιμέλεια, όπως και όλους τους παρευρεθέντες. Τέλος, είπε πως η εκδήλωση αφιερώνεται «σε ένα μέλος του συλλόγου που αυτήν την περίοδο δίνει τη δική του μάχη και σε όσους έχουν φύγει από κοντά μας».
Αξίζει, επίσης να αναφερθεί ότι στην αρχή της εκδήλωσης, με προτροπή του κ. Τσιντζιράκου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του φιλόλογου καθηγητή Πολυχρόνη Θεοδοσίου που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή και ο οποίος για πολλά χρόνια υπηρέτησε σε σχολεία της Αγιάς.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass