Ο ΡΙΖΟΣ ΚΟΜΗΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ:

Φάρος πολιτισμού, ελπίδας και αισιοδοξίας

*Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 8 Σεπτεμβρίου

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2011 2:42 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:29
Την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν μέσα από μία μεγάλη γκάμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων και δράσεων παρέχουν τα «Θερινά Δρώμενα 2011» του Δήμου Κιλελέρ, τα οποία εγκαινιάστηκαν προχθές βράδυ παρουσία πλήθος κόσμου.
Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε με τη Δημοτική χορωδία Αγιάς η οποία παρουσίασε έργα Ελλήνων συνθετών με τη χορωδιακή διδασκαλία του Αλέξανδρου Σανδίκη και με τη συνοδεία πιάνου της Χαράς Γιαννούλα, ενώ στο Αρμένιο πραγματοποιήθηκε μουσική βραδιά με παραδοσιακή ορχήστρα.
«Τα Θερινά Δρώμενα συνιστούν κορυφαία πνευματική και καλλιτεχνική διοργάνωση και θεσμό με μακρά ιστορία, καθώς φέτος συμπληρώνονται 17 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση» υπογράμμισε μιλώντας στην τελετή έναρξης των εκδηλώσεων, ο δήμαρχος Κιλελέρ, Ρίζος Κομήτσας.
«Στην πορεία αυτών των ετών τα «Θερινά Δρώμενα» εξελίχθηκαν σε μία όαση πνευματικής ανάτασης για την περιοχή μας, παρέχοντας τη δυνατότητα να συνδεθούμε, να επικοινωνήσουμε, να βιώσουμε τις συγκινήσεις που προσφέρει το θέατρο, η μουσική, ο χορός, η καλλιτεχνική δημιουργία» υπογράμμισε ο κ. Κομήτσας για να προσθέσει:
«Στο Δήμο Κιλελέρ επενδύουμε συστηματικά στον πολιτισμό όχι μόνο με τις εκδηλώσεις των «Θερινών Δρωμένων» αλλά και μέσα από πολλά άλλα προγράμματα και δράσεις, που αναπτύσσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στα δημοτικά μας διαμερίσματα. Αυτές οι εκδηλώσεις φιλοδοξούμε να αποτελέσουν ένα φάρο πολιτισμού, ελπίδας και αισιοδοξίας, σε μία εποχή που το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ».
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Κιλελέρ, Κλεάνθης Θεοδωρούλης, επισήμανε ότι στόχος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου είναι τα «Θερινά Δρώμενα» να αποτελέσουν το μέσο για την ανάδειξη όλων των πτυχών της πλούσιας τοπικής παράδοσης και κληρονομιάς που διαθέτει η περιοχή. Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δημότες να μετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις, καθώς η δική τους παρουσία και συμμετοχή αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για τη βελτίωση της διοργάνωσης κάθε χρόνο.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των «Θερινών Δρωμένων 2011» του Δήμου Κιλελέρ για τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
*ΠΛΑΤΕΙΑ Μ. ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ στις 8:30 μ.μ.,14ο πανελλήνιο αντάμωμα Μοναστηριωτών.
Παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα: Μεγ. Μοναστηρίου Δ.Κιλελέρ, Μικρού Μοναστηρίου Θεσ/νίκης, Νέου Μοναστηρίου Φθιώτιδας, Τρικάλων Ημαθίας και Παλαιάς Πέλλας Ημαθίας.
ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Στις 9:00 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΡΥΩΝ:
* Παραδοσιακοί χοροί με τα τμήματα: - Μορφωτικού Συλλόγου Μεγ. Μοναστηρίου Δήμου Κιλελέρ, - Οργ. Πολ. Αθλ.και Περ. Δ. Κιλελέρ (Δημ. Ενότητα Νίκαιας).
* Παραδοσιακή βραδιά και γλέντι στην πλατεία από συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής.
 * Παράλληλα τα παιδιά θα μπορούν να φτιάξουν παιχνιδιάρικα ψαράκια με χαρτόνι, φελιζόλ, και βότσαλα από τη θάλασσα (Παιδικό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «Α CAPPELLA»).
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα λειτουργήσουν:
* Έκθεση λαογραφικού υλικού αύριο Κυριακή 28 Αυγούστου από 7 έως 11 μ.μ. στον 1ο όροφο του Κοινοτικού καταστήματος Ν. Καρυών και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου από 8 έως 11 μ.μ. στο λαογραφικό μουσείο Γυναικών Κιλελέρ.
* Έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών με έργα μαθητών του εργαστηρίου της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ και έκθεση κοσμημάτων με έργα μαθητών του τμήματος κατασκευής κοσμημάτων στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας από Τρίτη 6 έως Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από 7 έως 9 μ.μ.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass