Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΡΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Διδάσκοντας ζωγραφική και μουσική σε Έλληνες ομογενείς

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2011 20:27 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:30
Στο πλευρό της Ελληνικής Ομογένειας στο Μόναχο της Γερμανίας βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η Λαρισαία εικαστικός κ. Ελένη Σαρρή.
Η «πρέσβειρα» της ελληνικής τέχνης στο εξωτερικό τα τελευταία είκοσι χρόνια διδάσκει την τέχνη της ζωγραφικής σε μικρούς μαθητές της Ομογένειας προωθώντας μέσα από τη ζωγραφική της τον πλούτο του ελληνικού πολιτισμού.
Η Ελένη Σαρρή ανήκει στους ανθρώπους των τεχνών που δυστυχώς αν και λείπουν από την Ελλάδα προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο μέσω των έργων τους τη χώρα σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού.
Για αρκετά χρόνια η Ελένη Σαρρή έζησε στην Αμερική αλλά και στη Γαλλία ενδυναμώνοντας την πολιτιστική και πνευματική προβολή της Θεσσαλίας.
Η Λαρισαία εικαστικός ασχολείται με το ίδιο πάθος τόσο με τη ζωγραφική και την ποίηση όσο και με τη γλυπτική και τη μουσική.
Μάλιστα έργα ζωγραφικής της, ατομικά και ομαδικά έχουν εκτεθεί στο Αιγυπτιακό Μουσείο αλλά και σε εκθεσιακούς χώρους του Μονάχου.
Η Ελένη Σαρρή έχει διδάξει και στη σχολή Καλών Τεχνών του Μονάχου.
Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στη Λάρισα και λίγο πριν επιστρέψει στα καθήκοντα της στη Γερμανία μίλησε στην «Ε» για την αξιόλογη προσπάθεια που κάνει καθώς έχει αναπτύξει τμήματα ζωγραφικής και μουσικής στο Πνευματικό Κέντρο της ελληνικής Εκκλησίας και της ελληνικής Ομογένειας όπου διδάσκει σε μικρούς μαθητές.
 Να σημειωθεί ότι η Ελένη Σαρρή το 1980 είχε δραστηριοποιήσει το πρώτο εργαστήρι ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.
Σ. Ορφανιώτη
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass