ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ξεκινά η ετήσια Συναυλία Μουσικών

* Με παραδοσιακά, αλλά και σύγχρονα κομμάτια

Δημοσίευση: 21 Απρ 2015 12:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:15

 

Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην ελληνική παραδοσιακή μουσική ξεκινά αύριο Τετάρτη 22 Απριλίου η Συναυλία Μουσικών Συνόλων του Μουσικού Σχολείου.

Συγκεκριμένα στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας θα πραγματοποιηθεί η 1η Ετήσια Συναυλία Μουσικών Συνόλων στο αμφιθέατρο του σχολείου στις 8μμ. Η συναυλία αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος εστιάζει κυρίως στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, όπως αυτή διασώθηκε μέσα από την προφορική παράδοση ανά τους αιώνες. Η Χορωδία και η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του σχολείου με υπεύθυνους καθηγητές τους κκ.Ζαφειρίου Π., Βρούζου Δ. και Βρούζο Ι. θα μας ταξιδέψουν μουσικά σε όλη την Ελλάδα (από τη Θεσσαλία και την Ήπειρο ως την Κρήτη και την Κύπρο).

Στο δεύτερο μέρος, μέσα από τη συνθετική σύγχρονη ματιά συνθετών, όπως ο Γ. Κωνσταντινίδης, μαθητές θα ερμηνεύσουν έργα φωνητικά και οργανικά (βιολί και πιάνο) με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κκ. Ντριγκόγια Β., Κοσμάνου Β., Βλιτσάκη Ε. Στη συνέχεια το Χορωδιακό Σύνολο Musicarte και το Σύνολο Μουσικής Δωματίου με επικεφαλής τις εκπαιδευτικούς κκ.Τσιούκα Ε. και Βλιτσάκη Ε. θα αποδώσουν φωνητικά και οργανικά, δημοτικά τραγούδια εναρμονισμένα για 4φωνη χορωδία και κατάλληλα εναρμονισμένα για ορχήστρα. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν και συνθέσεις έντεχνης μουσικής (όπως το Μάθημα Σολφέζ κ.α.) από το Σύνολο Έντεχνης Μουσικής υπό την διεύθυνση της κ. Ε. Εξάρχου . Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass