ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

Ένα μουσείο κόσμημα

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2011 1:55 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:42
Στην τελική ευθεία βρίσκονται πλέον οι εργασίες για την ολοκλήρωση του Λαογραφικού Μουσείου της Τσαριτσάνης. Η ίδρυση του μουσείου αποτελούσε για πολλά χρόνια τη μόνιμη επιθυμία των κατοίκων της περιοχής. Έτσι κατόπιν πρωτοβουλίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Συλλόγου της Τσαριτσάνης βρέθηκε κατάλληλος χώρος και σήμερα πλέον όλοι κάνουν λόγο για ένα κτίριο κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή.
Ο χώρος που θα στεγάσει το Λαογραφικό Μουσείο είναι το κτίριο του «Δεσποτικού», όπως το ονομάζουν οι κάτοικοι της Τσαριτσάνης καθώς αποτελεί κληροδότημα του Τσαριτσανιώτη μητροπολίτη Βέροιας Πολύκαρπου Σακελλαρόπουλου με διαθήκη του οποίου περιήλθε στην ιδιοκτησία της Σχολικής Επιτροπής Τσαριτσάνης.
Στο κτίριο θα στεγαστούν πέραν του Λαογραφικού Μουσείου, τα γραφεία του Μορφωτικού Συλλόγου, τα διάφορα τμήματά του και η Δανειστική Βιβλιοθήκη η οποία ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2008 και διαθέτει σήμερα 3.000 βιβλία, που συγκεντρώθηκαν χάρη σε δωρεές.
Η υλοποίηση της ιδέας και ολόκληρος ο σχεδιασμός ο οποίος γίνεται βήμα- βήμα από το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου συνάντησε από την πρώτη στιγμή μεγάλη ανταπόκριση από τα μέλη του Συλλόγου και τους Τσαριτσανιώτες. Ιδιαίτερα οι νέοι ήταν αυτοί που από την πρώτη κιόλας στιγμή βρέθηκαν δίπλα και στήριξαν την προσπάθεια προσφέροντας εθελοντικά την εργασία τους. Παρ’ όλη τη στήριξη το κόστος των εξειδικευμένων εργασιών είναι μεγάλο για έναν πολιτιστικό σύλλογο ο οποίος δεν έχει λάβει ποτέ καμία επιχορήγηση από κανένα δημόσιο φορέα και στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην οικονομική συνεισφορά των μελών του.
Με τη στήριξη των 650 ενεργών μελών του, εκδίδει εφημερίδα, διαθέτει ιστολόγιο στο διαδίκτυο (mstsaritsanis.blogspot.com), λειτουργεί χορευτικά τμήματα στα οποία τα μέλη του δεν καταβάλλουν συνδρομές, έχει ιδρύσει Κινηματογραφική Λέσχη με ιδιόκτητα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και Κινηματογραφικό Τμήμα, Δανειστική Βιβλιοθήκη, Λαογραφικό Μουσείο ενώ σηκώνει το βάρος μεγάλων διοργανώσεων όπως το «Αντάμωμα Τσαριτσανιωτών», το ετήσιο τουρνουά μπάσκετ- βόλεϊ και πλήθος άλλων διοργανώσεων.
Για την κάλυψη των εξόδων κηρύχθηκε και είναι σε εξέλιξη οικονομική εξόρμηση, όπου στο πρώτο τρίμηνο συγκεντρώθηκε το ποσό των 2.000 ευρώ.
Σήμερα, που η όλη προσπάθεια βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωσή της, η ηθική και οικονομική στήριξη των κατοίκων της περιοχής είναι έκδηλη.
Ελάχιστα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει εάν δεν υπήρχε η σημαντική βοήθεια των απλών μελών του συλλόγου και όλης της κοινωνίας της Τσαριτσάνης. Ιδιαίτερα το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει για τις σημαντικές προσφορές τους και τη μεγάλη τους βοήθεια στην ολοκλήρωση του έργου, τους παρακάτω ανθρώπους:
Τον Στέφανο και τον Γιώργο Ιωανν. Μητσιμπόνα, τον Γεώργιο Ελευθ. Βελώνη, τον Παναγιώτη Ιωαν. Νούσια, τον Βαγγέλη Αθαν. Γκουγκουλούλη, τον Βαγγέλη Πουτόκα, την «Επιπλοποιία των ΑΦΩΝ Ηλ. Καραγιάννη», τον Νίκο Αθαν. Στραβοκώστα, τη Θάλεια Σκάντζου, τον Δημήτριο Κων. Γουναρά.
Επίσης, το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί για τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης με δωρεές βιβλίων: Τη Μαριάννα Αποστ. Δραγατογιάννη για τη δωρεά 58 βιβλίων, ανώνυμο για τη δωρεά 7 βιβλίων, τον Αθανάσιο Καλογιάννη για τη δωρεά 43 βιβλίων και περιοδικών για τη Δανειστική Βιοβλιοθήκη, τον Γρηγόριο Εμμ. Παπαζήση για τη δωρεά 4 βιβλίων, τον Τάσο Γεωργούλα και το βιβλιοπωλείο TOY- MOY για τη δωρεά 8 βιβλίων, την Κωνσταντίνα Κατσαρέ, για τη δωρεά 10 παιδικών βιβλίων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass