ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΔΩΛ

Μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2011 2:32 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:46
 Η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας πιστή στις επιλογές της να παρουσιάζει με κάθε ευκαιρία το έργο των μεγάλων δημιουργών, διοργανώνει μία ξεχωριστή συναυλία, αφιερωμένη στο μεγάλο ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συναυλιών του Δ.Ω.Λ την προσεχή Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 8.00 το βράδυ και θα συμμετέχουν επίσης η Παιδική Χορωδία του ΔΩΛ και το Μουσικό Σύνολο «Ενωδεία».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης το μουσικόφιλο κοινό θα περιηγηθεί στα μονοπάτια της σύγχρονης ελληνικής μουσικής ιστορίας και θα απολαύσει ένα απάνθισμα σπουδαίων μουσικών δημιουργιών των μεγαλύτερων συνθετών της χώρας μας, του Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση και Λουκιανού Κηλαηδόνη, που εμπνεύσθηκαν τη μουσική τους από την πνοή και την ευαισθησία των στίχων του μεγάλου ποιητή και στιχουργού.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη διεύθυνση των χορωδιών και της ορχήστρας έχει ο μαέστρος Δημήτρης Καρβούνης, που έκανε την ενορχήστρωση και τη χορωδιακή επεξεργασία των τραγουδιών, ενώ ως σολίστ θα μετέχουν οι συμπατριώτες μας τραγουδιστές Ρόλη Γιαμοπούλου και Θηρίμαχος Πάκας.
Η τιμή του εισιτηρίου καθορίστηκε, συμβολικά, στα 7 ευρώ.
*Ο Νίκος Γκάτσος, γεννημένος στην Ασέα της Αρκαδίας το 1911, είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε τη στιχουργική στην Ελλάδα σε ποίηση. Ο ίδιος ουδέποτε αυτοσυστήθηκε ως ποιητής αν και το μοναδικό ποιητικό του έργο, η "Αμοργός" (1943) έμελε να σημαδέψει τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία ως κορυφαίο ποιητικό έργο του ελληνικού υπερρεαλισμού, εκφράζοντας τις τάσεις της νεότερης ελληνικής ποίησης. Εκτός του συγγραφικού και στιχουργικού του έργου, συνεισέφερε σπουδαίες υπηρεσίες στο θέατρο ως μεταφραστής έργων μεγάλων θεατρικών συγγραφέων, εκμεταλλευόμενος την εκφραστική του δεινότητα, ενώ έγραψε πολλές μελέτες και σχόλια πάνω στην ποίηση. Η μεγάλη του προσφορά όμως, έχει να κάνει με το ελληνικό τραγούδι, στο οποίο αφιερώθηκε σε μεγάλο βαθμό μετά την "Αμοργό". Με την υψηλής ποιότητας και μεστή ποίησή του, ο Γκάτσος καθιερώθηκε σαν κορυφαίος στιχουργός του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού συνεργαζόμενος με κορυφαίους Έλληνες συνθέτες. Στίχους του μελοποίησαν οι Μάνος Χατζιδάκις, με τον οποίο ανέπτυξε ιδιαίτερη φιλία και συνεργασία, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Γιώργος Χατζηνάσιος, Χριστόδουλος Χάλαρης κ.α.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass