ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ «ΕΓΩ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΗ ΒΟΛΕΨΩ»

Ιστορίες ζωής μέσα από τα μάτια των παιδιών

* Αύριο στις 9 μ.μ. θα δοθεί η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2011 1:56 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:49
Ένα έργο με χιούμορ, μία καυστική σάτιρα, θα απολαύσουν τη φετινή χρονιά οι θεατρόφιλοι της Λάρισας στη σκηνή του Θεάτρου του Μύλου.
Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει το έργο «Εγώ ελπίζω να τη βολέψω» βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Ιταλού Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα.
Απόψε στις 9 μ.μ. θα δοθεί η πρώτη παράσταση αφιερωμένη σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ αύριο Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, την ίδια ώρα, θα δοθεί η επίσημη πρεμιέρα του έργου.
Χθες ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θ.Θ. Κώστας Τσιάνος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος από την επιλογή του έργου, που σε μία δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας θα δώσει την ευκαιρία, όπως είπε, σε όλους όσοι δουν τη συγκεκριμένη παράσταση να γελάσουν αλλά και να αντισταθούν όπως τη χαρακτήρισε στη «λαίλαπα της παρακμής».
Για να προσθέσει ακόμη ότι «είναι χρέος μας να αντιδράσουμε δυναμικά.
Να προσπαθήσουμε να βγούμε από το τέλμα της σύγχυσης και να επαναπροσδιορίσουμε τον ορισμό της εθνικής μας ταυτότητας και συνείδησης. Να αντλήσουμε από τη γη μας, την ιστορία μας, τις συγκρούσεις, τις πληγές, τις θυσίες, τις ζωές που έγιναν λίπασμα για να δημιουργηθεί η ελληνική πνευματική μας παράδοση και ο πολιτισμός.
Να ξανασκάψουμε εντός μας, ώστε να ξαναβρούμε τις ρίζες μας, τις πρωταρχικές αξίες της ύπαρξης, τις ζωογόνες πηγές, τη χαμένη μας αξιοπρέπεια».
Ο ένας εκ των σκηνοθετών της παράστασης, Βασίλης Μαυρογεωργίου, χαρακτήρισε το έργο «σαν ένα παιδικό παιχνίδι που βασίστηκε στα κείμενα μικρών παιδιών που τα χαρακτηρίζει η αφέλεια, μία νότα ευχάριστη που αγαλλιάζει την ψυχή του θεατή».
Για επιστροφή στις αξίες της ζωής που τόσο έχουν αλλοιωθεί έκανε λόγο από την πλευρά του ο έτερος σκηνοθέτης Στέργιος Νένες. Ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα κολακευτική την πρόταση του Κώστα Τσιάνου να παίξουν αυτή την παράσταση στη σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου.
Για μία παράσταση που θα προσφέρει απλόχερα γέλιο στους θεατές έκανε λόγο από την πλευρά της και η μία εκ των πρωταγωνιστών Γεωργία Γεωργόνη. Θεωρώντας παράλληλα ιδιαίτερο τυχερά τον εαυτό της που συνεργάζεται με τον Κώστα Τσιάνο, που υπήρξε και δάσκαλός της.
Στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία με όλα όσα περνάμε ως χώρα μία παράσταση που θα μας κάνει να ευθυμήσουμε είναι σίγουρα το καλύτερο αντίδοτο συμπλήρωσε με τη σειρά της και η πρόεδρος του Θ.Θ. Μαρία Κοτάκου, προτρέποντας τους φίλους του θεάτρου να παρακολουθήσουν και αυτή την παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου.
ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων «Εγώ ελπίζω να τη βολέψω» στη σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου καθόλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς θα πραγματοποιηθούν διάφορες θεατρικές παραστάσεις αλλά και πολλά θεατρικά δρώμενα.
Συγκεκριμένα θα παρουσιαστεί σε θεατρικό αναλόγιο: «Το σκοτεινό τρυγόνι του έρωτα» που βασίζεται σε έξι διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Η παιδική Σκηνή θα ανεβάσει το έργο «Τα Ψηλά βουνά» που στηρίζεται στο ομώνυμο θρυλικό αναγνωστικό του Ζαχαρία Παπαντωνίου.
Στη συνέχεια σε θεατρική μορφή θα παρουσιαστούν οι «Γυναίκες της Γης» της σπουδαίας συγγραφέως Μαρούλας Κλιάφα.
Τον Απρίλιο θα παρουσιαστεί το αριστουργηματικό έργο «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη που υπήρξε ιδρυτικό μέλος του «Θεσσαλικού
Θεάτρου». Ακολουθεί ο υπέροχος μονόλογος του Βασίλη Κατσικονούρη «Το μπουφάν της Χάρλεϋ» με την Πόπη Πελτεκοπούλου.
Στις παράλληλες εκδηλώσεις εκτός πολλών άλλων αφιερωμάτων θα παρουσιαστούν διηγήματα Λαρισαίων λογοτεχνών.
Τέλος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 50 χρόνων θεατρικής ζωής του Κώστα Τσιάνου, το «Θεσσαλικό Θέατρο» γιορτάζει ανεβάζοντας ξανά μια παράσταση «σταθμό» που γράφτηκε στην ιστορία του Ελληνικού Θεάτρου και που γεννήθηκε μέσα από τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς του Τσιάνου για τη φυσιογνωμία του «Θεσσαλικού Θεάτρου». Δεν είναι άλλη, από τον «ΓΑΜΟ» που εμπνεύστηκε από τη συγκλονιστική νουβέλα της Βάσας Σολωμού – Ξανθάκη. «Ο Γάμος» θα ανεβεί στις 20 Δεκεμβρίου με πολλά νέα στοιχεία που θα αναδείξουν περισσότερο την ουσία αλλά και άλλες πτυχές του έργου.
Σοφία Ορφανιώτη
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass