ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Οι μαθητές γνωρίζουν την Άλκη Ζέη

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2011 2:42 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:49
Μία μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν το σημαντικό έργο της σπουδαιότερης εν ζωή συγγραφέως παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, της Άλκης Ζέη θα έχουν οι μαθητές της Λάρισας.
Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου η αγαπημένη εδώ και χρόνια πεζογράφος μικρών και μεγάλων παιδιών θα βρίσκεται στη Λάρισα, καθώς προς τιμήν της, στο Δημοτικό Ωδείο, στις 7:30 μ.μ., τα εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη και το βιβλιοπωλείο «Παιδεία» σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» διοργανώνουν μια θερμή βραδιά.
Για τη συγγραφέα και το έργο της θα μιλήσει ο εκπαιδευτικός Μιχάλης Αργυρίδης, από τους πιο έγκυρους μελετητές της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας.
Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων, μέσα από τον λόγο, την κίνηση και τη μουσική θα αποκαλύψουν στο κοινό τα μυστικά της ζωής και του έργου της μεγάλης αυτής κυρίας των γραμμάτων μας, ενώ η ίδια θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της και θα συνομιλήσει με το κοινό.
Η Άλκη Ζέη αναμφισβήτητα είναι σταθερή αξία για τη σύγχρονη λογοτεχνία, διεθνώς αναγνωρισμένη, πολυβραβευμένη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με τα πιο σημαντικά βραβεία. Τα βιβλία της Άλκης Ζέη που έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες προτείνονται επίσης για ανάγνωση και για μελέτη στα σχολεία του εξωτερικού. Διαβάζοντας κανείς τα βιβλία της διακρίνει τα ζωηρά αφηγηματικά πρόσωπα, το διάσπαρτο χιούμορ, το νεύρο, την καλοδουλεμένη πλοκή και την εξαιρετική λογοτεχνικότητα του κειμένου. Χωρίς ίχνος διδακτισμού η συγγραφέας δίνει μέσα απ’ τα βιβλία της αφορμή για προβληματισμό και περισσότερη αναζήτηση πάνω σε πλήθος διαχρονικών αξιών και σύγχρονων κοινωνικών και πολιτικών θεμάτων.
Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου η συγγραφέας θα επισκεφθεί σχολεία της πόλης.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass