ΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 29 Οκτ 2011 22:42 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:50
Παρουσίαση βιβλίου του Γ. Καραμπελιά
* Το Βιβλιοπωλείο «Παιδεία» της Λάρισας (Μ. Αλεξάνδρου 6) παρουσιάζει το βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά, «Η ανολοκλήρωτη επανάσταση του Ρήγα Βελεστινλή» την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 20.30. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν, ο καθηγητής του Α.Π.Θ. Ζήσης Παπαδημητριου,ο καθηγητής Ιστορίας του Α.Π.Θ. Θανάσης Καραθανάσης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος και ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς.
 
Η Άλκη Ζέη στη Λάρισα
* Η συγγραφέας Άλκη Ζέη, θα βρεθεί 1 και 2 Νοεμβρίου στη Λάρισα για να παρουσιάσει το έργο της στα παιδιά. Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, στις 7:30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, τα εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη και το βιβλιοπωλείο «Παιδεία» σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» διοργανώνουν μια θερμή βραδιά προς τιμήν της. Για τη συγγραφέα και το έργο της θα μιλήσει ο Μιχάλης Αργυρίδης, εκπαιδευτικός και από τους πιο έγκυρους μελετητές της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας. Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων, μέσα από τον λόγο, την κίνηση και τη μουσική θα αποκαλύψουν τα μυστικά της ζωής και του έργου της μεγάλης αυτής κυρίας των γραμμάτων, ενώ η ίδια θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της και θα συνομιλήσει με το κοινό.
Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί σχολεία της πόλης.
 
Διαγωνισμός μαθητικών εντύπων
* Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, διοργανώνει διαγωνισμό μαθητικών εντύπων (περιοδικών – εφημερίδων) καθώς και μαθητικών εφημερίδων σε ηλεκτρονική μορφή.
Όσα σχολεία επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν τα μαθητικά τους έντυπα στα γραφεία του Μορφωτικού Ιδρύματος, στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου 3 – Λάρισα. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944-982.514 στην κ. Λένα Κισσάβου.
 
Παρουσίαση βιβλίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο
* Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, ο Ιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας, το Βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου» και οι εκδόσεις «Μεταίχμιο», παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Γιώργου Δενδρινού «Μαύρες Οχιές μας ζώσανε». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και ώρα 21.00. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Σιδέρης Μπακούρας, νευρολόγος – ψυχίατρος, ο Θωμάς Ψύρρας, φιλόλογος – συγγραφέας και ο συγγραφέας. Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος.
 
Συμπόσιο Τρικαλινών Σπουδών
* Από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα (αίθουσα Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Εταιρείας Κλιάφα) το τριήμερο 9ο Συμπόσιο Τρικαλινών Σπουδών, το οποίο διοργανώνει ο Φιλολογικός, Ιστορικός, Λογοτεχνικός Σύνδεσμος (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων και τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Λεωνίδα Μακρή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας / Περιφ. Ενότητας Τρικάλων.
Στο Συμπόσιο παίρνουν μέρος 58 επιστήμονες (καθηγητές πανεπιστημίου, αρχαιολόγοι, ιστορικοί, ερευνητές, λαογράφοι, φιλόλογοι, αρχιτέκτονες κ.ά.) από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα προβούν σε 51 ενδιαφέρουσες επιστημονικές ανακοινώσεις σχετικές με τη φιλολογία, ιστορία, αρχαιολογία, λαογραφία και αρχιτεκτονική της περιοχής Τρικάλων.
 
Χορωδοί βυζαντινής μουσικής
* Ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής και Δημοτικής Μουσικής Λάρισας, καλεί όποιον ενδιαφερόμενο επιθυμεί να στελεχώσει το χορωδιακό της σύνολο, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο μουσικό να το διευθύνει. Πληροφορίες στον κ. Στέλιο Σαρακατσάνο, στο τηλ. 6974-359280.
 
Διαγωνισμός φωτογραφίας «Artfools Video Festival»
* Στο πλαίσιο του Νεανικού Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους «Artfools Video Festival» που θα γίνει τον ερχόμενο Φεβρουάριο στη Λάρισα, διοργανώνεται διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Eν Aστει υπό... μένοντες». Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 17 - Σάββατο 18 – Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο φουαγιέ του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν σε ψηφιακή μορφή έως 2 φωτογραφίες στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο artfools@hotmail.com ως το τέλος του χρόνου. Για περισσότερες πληροφορίες στο site: www.artfools.gr.
 
Παρουσίαση ποιητικής συλλογής
* Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας και το Γαλλικό Ινστιτούτο οργανώνουν εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιαστεί η ποιητική συλλογή του φιλολόγου κ. Γιάννη Ζαρογιάννη «Ήχοι της ψυχής». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο και ώρα 8 μ.μ. Την παρουσίαση θα κάνει η φιλόλογος κ. Βασιλική Μάνδαλου. Ποιήματα θα απαγγείλουν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Δημήτρης Κατσαούνης και Δέσποινα Πατσιατζή. Η εκδήλωση θα κλείσει με την ορχήστρα των εκπαιδευτικών. Θα αποδώσει τραγούδια που έγραψε ο μουσικός Στάθης Σταμελόπουλος πάνω σε στίχους του Γ. Ζαρογιάννη. Την ορχήστρα αποτελούν οι Χρ. Κολτσίδας (μπουζούκι), Στ. Σταμελόπουλος (μπουζούκι, τραγούδι), Θ. Τσαντούλας (μπαγλαμά), Θ. Τζιούργκανος (κιθάρα, τραγούδι) και Ν. Χατζής (κιθάρα, τραγούδι).
 
Πανελλήνια συνάντηση σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα
* Μία πολύ σημαντική πολιτιστική και εκπαιδευτική εκδήλωση διοργανώνεται τον προσεχή Φεβρουάριο στην Καρδίτσα στο πλαίσιο του 30ού Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας.
Πρόκειται για την 4η πανελλήνια συνάντηση σχολικών χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί στις 16, 17, 18 και 19 Φεβρουαρίου 2012 στο Αμφιθέατρο των ΤΕΙ Καρδίτσας (Ξύλου και Επίπλου), ενώ παράλληλες εκδηλώσεις θα γίνουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Κων/νου κ.λπ.
Τη συνάντηση διοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, η Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Στην 4η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών μπορούν να λάβουν μέρος σχολικές χορωδίες (παιδικές-νεανικές-μεικτές) από σχολικές μονάδες, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι σχολικές Χορωδίες μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας, Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας, τηλ. 24410-75.440, 42.896 και fax 24410-21.970,e-mail: nke@otenet.gr.
 
Παρουσίαση βιβλίου
* Τα βιβλιοπωλεία «Παιδεία» και οι εκδόσεις «Μεταίχμιο», καλούν τους μικρούς τους φίλους στην εκδήλωση, με αφορμή τα οικολογικά παραμύθια της συγγραφέως-δασκάλας Άννας Μιχίδη «Ο λύκος και η Πρασινοφυλλίτσα» και «Το αρκουδάκι και η Ξανθούλα».
Η παρουσίαση των βιβλίων θα γίνει το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο «Παιδεία» Μεγάλου Αλεξάνδρου 6. Στόχος της εκδήλωσης είναι να βοηθήσουν όλοι στην προστασία του λύκου και της αρκούδας.
 
Χοροθέατρο στο «Stage»
* Η εταιρία χορού «OFF.ART» και το «Stage» παρουσιάζουν τη «Femme normale». Το έργο «Femme normale» ανήκει στην κατηγορία του χορού και συγκεκριμένα του χοροθεάτρου. Η παράσταση είναι ένα σόλο, ερμηνευμένο από μια χορεύτρια με συνοδεία ζωντανής μουσικής, από μία, επίσης γυναίκα, μουσικό. Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 5, την Κυριακή 6 και τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στο «Stage» στις 21:30.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass