ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Σ. ΜΠΕΚΕΤ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το τέλος του παιχνιδιού

Δημοσίευση: 14 Νοε 2011 1:17 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:35
 Συνεχίζονται οι παραστάσεις σήμερα στη φιλόξενη σκηνή του «Stage» με το κορυφαίο εμβληματικό έργο του θεατρικού συγγραφέα Σάμουελ Μπέκετ «Το τέλος του παιχνιδιού» από τον ερασιτεχνικό θεατρικό σύλλογο φίλων θεάτρου «Αυλαία». Παραστάσεις θα δοθούν και από 20 έως 22 Νοεμβρίου. Είναι η πρώτη φορά στα θεατρικά δρώμενα της πόλης που ανεβαίνει στη σκηνή έργο του βραβευμένου με το Νόμπελ Λογοτεχνίας Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα.
Δίνεται λοιπόν η ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν ένα αριστουργηματικό έργο, γραμμένο λίγο μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου επίκαιρο όμως όσο ποτέ και τον συγγραφέα του που ανήκει στην κατηγορία των δημιουργών που από τα πρώτα του έργα άγγιξε την καλλιτεχνική κορυφή.
«Το περιμένοντας τον Γκοντό», «Το τέλος του παιχνιδιού» και οι «Ευτυχισμένες μέρες» είναι τα τρία πρώτα του έργα που σηματοδοτούν την απαρχή αυτού που αργότερα ονομάστηκε «Θέατρο του παραλόγου» και αποτελούν την πεμπτουσία του θεάτρου του Μπέκετ.
Ο συγγραφέας απέφευγε συστηματικά τις σαφείς τοποθετήσεις γύρω από τα έργα του. Ο μεγάλος Αλέξης Μινωτής υποστήριξε ότι το θέατρο του Μπέκετ συγγενεύει και είναι πιο κοντά με την αρχαιοελληνική τραγωδία.
Ο παράλογος κόσμος του Μπέκετ στερείται όπως λένε νοήματος ή το μόνο του νόημα είναι η... απουσία του νοήματος. Ο άνθρωπος βρίσκεται τυχαία ριγμένος μέσα σ’ ένα σύμπαν ακατανόητο χωρίς και αρχή και τέλος.
«Το τέλος του παιχνιδιού» έχει μία διπλή φύση. Είναι μία τραγική κωμωδία ή το αντίστροφο.
Το κείμενο παρουσιάζεται στην κλασική πλέον μετάφραση του Κωστή Σκαλιώρα και τους τέσσερις ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι: Νίκος Ζαρκογιάννης (Κλόβ), Δημήτρης Καραβασίλης (Χαμ), Βασιλική Βελλή (Ναγκ) και η Δανάη-Δήμητρα Παπαγεωργίου (Νελ). H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με την υποστήριξη του Σωματείου Λογαριασμού Ενίσχυσης και Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων Λάρισας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass