ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μουσική περιπλάνηση με τον Yann Tiersen

Δημοσίευση: 14 Νοε 2011 1:20 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:35
 Ο συνθέτης του «Amelie» και του «Goodbye Lenin», Yann Tiersen θα βρίσκεται την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στη Λάρισα. Ίσως ο σημαντικότερος Ευρωπαίος συνθέτης, αυτήν τη στιγμή, έρχεται για πρώτη φορά στη Λάρισα. Το μεγάλο κοινό τον γνώρισε μέσω της υπέροχης μουσικής του στην ταινία του Ζαν-Πιερ Ζενέ «Αμελί» (η οποία έκανε τεράστιες πωλήσεις παγκοσμίως), αλλά και από τη φοβερή μουσική του για το «Goodbye Lenin». Στην ουσία το «Αμελί» είναι μια συλλογή έργων του Yann Tiersen από τους πρώτους του δίσκους. O Γάλλος δημιουργός όμως έχει γράψει πολλά άλλα υπέροχα έργα τα οποία το κοινό σιγά σιγά αρχίζει να γνωρίζει. Με μεγάλη συνέπεια ο τεράστιος αυτός νέος δημιουργός συνεχίζει να παράγει αριστουργήματα όλο και πιο συχνά. Πέρυσι μας παρουσίασε το εξαιρετικό «Dust Lane» και πριν λίγες μέρες όλη η Ευρώπη είχε τη χαρά να ακούσει ακόμη μία καταπληκτική δουλειά του με το ολοκαίνουργιο «Skyline».
Ο Yann Tiersen σχεδόν εκ γενετής κατείχε υψηλή μουσική αισθητική. Άρχισε να παίζει πιάνο στα 4, στα 6 του ξεκίνησε να παίζει βιολί και συνέχισε ακολουθώντας την κλασσική μουσική παιδεία μέχρι τα 13 του. Τότε ξύπνησε μια μέρα έσπασε το βιολί του, πήρε μια κιθάρα και αποφάσισε να αλλάξει πορεία εντελώς δημιουργώντας το πρώτο του ροκ συγκρότημα. Ο καλλιτέχνης ηχογραφεί πάντα τους δίσκους του μόνος του αλλά πάντα τους παρουσιάζει στο κοινό με την μπάντα του. Όπως λέει και ο ίδιος και οι δύο διαδικασίες είναι θεμελιώδης για τον ιδιαίτερο ήχο του. Μετά από εφτά προσωπικά άλμπουμ και τρία soundtrack που έχει δημιουργήσει μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως έχει επιτύχει μια απολύτως προσωπική γραφή που φέρνει την υψηλής αισθητικής μουσική κοντά στον απλό ακροατή, με πολύ εύκολο τρόπο. O Tiersen, με το έργο του αλλά και την απήχηση του στο παγκόσμιο κοινό, αποδεικνύει πως η γαλλική ρομαντική μουσική έχει συνέχεια και μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς στην σύγχρονη μουσική πραγματικότητα.
Όταν πριν χρόνια είχε εμφανιστεί στην Εθνική Λυρική Σκηνή είχε συγκλονίσει το ελληνικό κοινό με τις ευαίσθητες μελωδίες του και τις γεμάτες ποίηση μουσικές κατευθύνσεις του.
Ανάμεσα από βιολία, κιθάρες, vintage synthesizers, ακορντεόν, μαντολίνα, παιδικά πιανάκια και μελλόντικες θα βρίσκεται ο Yann Tiersen με την μπάντα του στις 17 Νοέμβρη στις 9 το βράδυ στο Music Base Club (Bowling Centre) της Λάρισας. Μια από τις σπάνιες φορές που το κοινό της Λάρισας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει έναν από τους σημαντικότερους ευρωπαίους συνθέτες στην περίοδο της απόλυτης ακμής του.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass