ΜΕ ΤΑ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ» ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Το παιδί πιο κοντά στο βιβλίο

Δημοσίευση: 17 Νοε 2011 1:17 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:37
Τα «Παιχνίδια φιλαναγνωσίας και αναγνωστικές εμψυχώσεις» ένα βιβλίο – εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς που τους βοηθά ουσιαστικά στο να προσεγγίζουν τα παιδιά πιο εύκολα στον κόσμο του βιβλίου παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο χώρο του βιβλιοπωλείου «Παιδεία» της Λάρισας.
Για το σπουδαίο αυτό συλλογικό έργο μίλησαν η Έλενα Αρτζανίδου, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – συγγραφέας και ο Ανδρέας Καρακίτσιος, καθηγητής του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Το βιβλίο, φιλοδοξεί να υποστηρίξει την καινοτομία της Φιλαναγνωσίας, που εισήγαγε το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία με πιλοτικό πρόγραμμα. Απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς, Βιβλιοθηκονόμους, Φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων και Γονείς. Η φιλαναγνωσία, είναι ενας ευρύς όρος, που υπονοεί τη θετική σχέση του αναγνώστη με το βιβλίο, όχι μόνον ως κατ΄ εξοχήν έκφραση του γραπτού έντυπου πολιτισμού, αλλά και στην ευρύτερή του διάσταση, ως μορφή (εικόνα, σχήμα, υφή, αφή, οσμή) και ως περιεχόμενο (νόημα, σημασία).
Ειναι, ενα ευρύ πεδίο δημιουργικών δράσεων που στοχεύει στην επαφή, την ψυχαγωγία και την αισθητική καλλιέργεια, οχι μόνο του παιδιού, στο γενικότερο πλαίσιο της εκπαίδευσης, αλλά και με ισχυρή δυνατότητα εφαρμογής σε εξωσχολικά θεσμικά περιβάλλοντα, όπως, βιβλιοθήκες, οικογένεια, παρέες.
Το βιβλίο «Παιχνίδια φιλαναγνωσίας και αναγνωστικές εμψυχώσεις», βοηθά να βρούμε τους δρόμους και τα μονοπάτια δημιουργικής εξέλιξης. Μας μυεί στους τρόπους, μεθόδους και τεχνικές, ώστε ιδιαίτερα οι μικροί αναγνώστες, μέσω αυτών των φιλαναγνωστικών δράσεων, να συναντήσουν τη γοητεία της ανακάλυψης της γνώσης, την υπέροχη γεύση των λογοτεχνικών κειμένων, τη δημιουργική γραφή και κυρίως τη χαμένη αίσθηση της χαράς του παιχνιδιού και της δημιουργίας.
Το βιβλίο αυτό, προιόν πολύχρονης εφαρμογής και εξαιρετικής συνεργασίας της ομάδας των διακεκριμένων συγγραφέων του, αποσαφηνίζει το τοπίο, αναλύει τις παραμέτρους προσδιορισμού της φιλαναγνωσίας και προσφέρει ένα ευρύ πεδίο δημιουργικών φιλαναγνωστικών δράσεων. Ενας υπέροχος αναλυτικός οδηγός, κόσμημα του εκπαιδευτικού και όχι μόνο κλάδου.
Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Γιώτα Φώτου, σχολική σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης- συγγραφέας και προλόγισε ο εκπρόσωπος των βιβλιοπωλείων «Παιδεία» κ. Νίκος Νομικός.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass