ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μάθημα σολφέζ από τη Χρύσα Κίτσιου

Δημοσίευση: 18 Νοε 2011 1:41 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:37
«Θεωρία της Μουσικής, σολφέζ, καλλιέργεια ακουστικών ικανοτήτων» τιτλοφορείται το βιβλίο της καθηγήτριας μουσικής Χρύσας Κίτσιου που θα παρουσιαστεί αύριο Σάββατο 19 Νοεμβρίου, στις 11 π.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Μετά την παρουσίαση του βιβλίου θα ακολουθήσει δίωρο βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Διδάσκοντας Θεωρία, σολφέζ, ντικτέ και μουσικό όργανο ευχάριστα και δημιουργικά. Ιδέες, ρεπερτόριο, ασκησιολόγιο».
 Το σεμινάριο αφορά στους καθηγητές που διδάσκουν θεωρία της μουσικής – αρμονία - σολφέζ- dictée και μουσικά όργανα. Στο βιωματικό σεμινάριο θα γίνει πρόταση διδασκαλίας της θεωρίας – σολφέζ – καλλιέργειας ακουστικών ικανοτήτων-μουσικού οργάνου ως αδιαίρετη ενότητα, θα παρουσιαστούν ενδιαφέρουσες κατηγορίες- είδη ασκήσεων, θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τη διδασκαλία του μελωδικού σολφέζ και θα προταθούν ιδέες εναρμόνισης και συνοδείας στο πιάνο ή σε άλλο πολυφωνικό όργανο, θα πραγματοποιηθεί ενεργή συμμετοχή των παρευρισκομένων προκειμένου να παρουσιαστούν οι τρόποι εφαρμογής των διαφόρων ασκήσεων.
Τέλος θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 2410 -531960, 6932 -355628.
*Η Χρύσα Κίτσιου είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., διπλωματούχος πιάνου και πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών. Διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας. Έχει διδάξει πιάνο, θεωρητικά, χορωδία και μουσικοκινητική αγωγή σε Μουσικά Σχολεία, Ωδεία και Ι.Ε.Κ. Είναι δημιουργός του βιβλίου «Θεωρία της Μουσικής, σολφέζ, καλλιέργεια ακουστικών ικανοτήτων». Ασχολείται με την καλλιέργεια της ακοής και έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με τα τεστ αξιολόγησης μουσικών ακουστικών ικανοτήτων και την διδασκαλία μουσικού οργάνου. Συμμετέχει ως εισηγήτρια σε σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με τη διδασκαλία της Θεωρίας της Μουσικής - Καλλιέργειας της ακοής. Υπήρξε accompagnatrice της «Χορωδίας Θεσσαλονίκης» καθώς και άλλων χορωδιών, συμμετέχοντας σε διάφορες συναυλίες, φεστιβάλ και gala όπερας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ως πιανίστα, έχει εμφανιστεί με συμφωνικές ορχήστρες, σύνολα μουσικής δωματίου, διάφορα μουσικά σχήματα και σε ατομικά ρεσιτάλ κλασικού και σύγχρονου ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο Αθηνών συνοδεύει στο πιάνο τις πτυχιακές εξετάσεις μπαλέτου (major) της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου (Royal Academy of Dance).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass