ΑΠΟΨΕ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ «STAGE»

«Το τέλος του παιχνιδιού»

Δημοσίευση: 19 Νοε 2011 20:53 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:38
 Τη θεατρική προσπάθεια του Ερασιτεχνικού Θεατρικού Συλλόγου Φίλων Θεάτρου «Αυλαία» θα έχουν την ευκαιρία να επιδοκιμάσουν για δεύτερη Κυριακή οι θεατρόφιλοι της Λάρισας και όχι μόνο.
Στη σκηνή του «stage», απόψε στις 9:15 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο θα δουν και πάλι το κορυφαίο έργο του εμβληματικού θεατρικού συγγραφέα Σάμουελ Μπέκετ «Το τέλος του παιχνιδιού».
Το έργο σταθμός του 20ου αιώνα συνεχίζει να είναι επίκαιρο και να θέτει ερωτήματα. Οι μοναχικοί και αιώνιοι ήρωες του Σάμουελ Μπέκετ πάσχουν, αναζητούν το νόημα στο κλουβί της ζωής. Ο τρόμος του κενού, το παγιδευτικό και απογυμνωμένο παιχνίδι του μπεκετικού λόγου, η αλληλεξάρτηση και η άσπονδη σχέση εξουσιαστή και εξουσιαζόμενου, θίγονται με λιτό και αφαιρετικό τρόπο...
Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε την 1η Απριλίου 1957 αλλά δεν ήταν εν τέλει πρωταπριλιάτικο αστείο. Παίχτηκε στο «Royal Court» του Λονδίνου.
Ο Peter Brook έγραψε πως η παράσταση υπήρξε το μεγαλύτερο θεατρικό γεγονός στην Αγγλία για πολλά χρόνια, το έργο έχει τέτοια δύναμη που καθήλωσε τους θεατές. «Αυτή ήταν η τραγωδία που περιμέναμε τόσο καιρό».
Το κείμενο παρουσιάζεται στην κλασική πλέον μετάφραση του Κωστή Σκαλιώρα και τους τέσσερις ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι: Νίκος Ζαρκογιάννης (Κλοβ), Δημήτρης Καραβασίλης (Χαμ), Βασιλική Βελλή (Ναγκ) και η Δανάη-Δήμητρα Παπαγεωργίου (Νελ), φωτισμοί και επιμέλεια μουσικής Πέτρος Θώδος.
Το έργο θα παρουσιαστεί και την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στις 9.15 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass