ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΗ ΓΙΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΡΑΣΙΔΑΚΙ

Μουσικό οδοιπορικό στον 19ο και 20ό αιώνα

* Την Κυριακή στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Δημοσίευση: 24 Νοε 2011 1:45 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:39
Η Εύη Γιαμοπούλου (πιάνο) και ο Κωστής Ρασιδάκις (τραγούδι), θα παρουσιάσουν στην αίθούσα συναυλιών του Δ.Ω.Λ., την ερχόμενη Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, ένα πρόγραμμα που αποτελείται από τραγούδια, καθώς και 3 πιανιστικές συνθέσεις του 19ου και 20ού αιώνα, χωρισμένο σε 3 θεματικές ενότητες, την άνοιξη, το θάνατο και τη νύχτα.
Θα παρουσιαστεί το πώς διαφορετικοί συνθέτες μέσα σε διάστημα 150 χρόνων προσέγγισαν κοινά σε όλους μας θέματα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η Εύη Γιαμοπούλου σπούδασε πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με την Ε. Γαλάνη και τον Α. Αλεξίου. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό τμήμα του Trinity College of Music του Λονδίνου στην τάξη πιάνου του Philip Fowke λαμβάνοντας τρεις υποτροφίες από το ομώνυμο κολέγιο (Haynes, T.C.M., Kathleen Creed). Από εκεί απέσπασε το Postgraduate Piano Diploma, το Postgraduate Advanced Piano Diploma και το Master in Performance Studies. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Λονδίνο καθηγητές της υπήρξαν οι: Martino Tirimo, John Bingham, Dominique Merle, Alexander Ardakov κ.α. Μελέτησε επίσης με τον Bernard Ringeissen στο πλαίσιο της καλοκαιρινής ακαδημίας του Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας. Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς πιάνου και μουσικής δωματίου στο Λονδίνο, ενώ το Νοέμβριο του 2000 η ισπανική πρεσβεία της απένειμε βραβείο για την καλύτερη εκτέλεση έργου για πιάνο σύγχρονου Ισπανού συνθέτη, στο διαγωνισμό John Longmire στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ιberia». Έχει εμφανιστεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού (Δημήτρια, Φεστιβάλ Δελφών, Regent Hall Summer Festival στο Λονδίνο κ.ά.). Παράλληλα έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ πιάνου και συναυλίες μουσικής δωματίου σε σημαντικές αίθουσες της Ελλάδας ανάμεσα στις οποίες το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς και σε άλλες χώρες (Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Αυστρία κ.α.) σε χώρους όπως το St Martin-in-the-Fields, Regent Hall, Steinway Hall κ.α. Ως σολίστ έχει συμπράξει με σημαντικά μουσικά σύνολα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και με συμφωνικές ορχήστρες μεταξύ των οποίων είναι η Καμεράτα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Christopher Warren-Green, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με την οποία ερμήνευσε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το Κοντσέρτο Αρ. 3 για πιάνο και κρουστά του Κ. Κυδωνιάτη στο Μουσείο Μπενάκη.  Δίδαξε πιάνο και μουσική δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών και εργάστηκε στο Tμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διδάσκει πιάνο στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Είναι καθηγήτρια μουσικής στην Α’/βάθμια εκπαίδευση και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Δ. Γιάννου με θέμα τα έργα για πιάνο του Κ. Κυδωνιάτη.
Ο Κωστής Ρασιδάκις γεννήθηκε στη Βραζιλία το 1965 και μεγάλωσε στην Κρήτη.
Μελέτησε λυρικό τραγούδι με τον Φραγκίσκο Βουτσίνο, σύνθεση και αυτοσχεδιασμό με τον Μάρκο Αλεξίου και υποκριτική με το Δημήτρη Καταλειφό. Δίπλωμα μονωδίας πήρε το 1998 με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο.
Συνέχισε σπουδές με την Κ.S. Olivera Miljacovic στη Βιέννη και την Massako Protti στην Κρεμόνα.
Στο διάστημα 2000-2007 συνεργάστηκε ως σολίστ με την Εθνική Λυρική Σκηνή σε πολλές παραγωγές, όπως: «Peter Grimes» του B.Britten, «La Boheme» του G. Puccini, «Le Grand Macabre» του G. Ligeti, «Don Giovanni» του W.A Mozart, «Carmen» του G. Bizet, «Un Cappello di Paglia di Firenze» του Ν. Rota και άλλες.
Στη «Λυσιστράτη» του Μ. Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Στο «Gianni Schicchi» του G. Puccini και στη «Νυχτερίδα» του J. Strauss στην Όπερα Θεσ/κης.
Το 2008 συμμετείχε από τη σκηνή της Οπερέτας της ΕΛΣ στο «Θυμήσου εκείνα τα χρόνια» των Σακελλαρίδη-Λιάβα, το 2009 στους «Απάχηδες των Αθηνών» του Ν. Χατζηαποστόλου και το 2010 στο «Μικρόβιο του Έρωτα» των Γιαννίδη-Λιάβα.
Φέτος συμμετείχε στην «Κόρη της Καταιγίδος» του Σακελλαρίδη (Φεστιβάλ Αθηνών) και στην «Κρητικοπούλα» του Σαμάρα απο την ΕΛΣ.
Έχει συμπράξει με τα περισσότερα μουσικά σύνολα της Ελλάδας και έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ με έργα μουσικής δωματίου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass