ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ

Μάθημα αγάπης και προσφοράς

*Στις 23 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2011 0:59 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:42
 Της Νατάσας Πολυγένη
Μάθημα αγάπης και ανθρωπιάς δίνουν τα παιδιά της πόλης. Ο Βασίλης, η Έλλη, η Νάντια, ο Νικόλας, η Βένια, η Κάτια, ο Βαγγέλης και ο Θάνος, είναι τα παιδιά που αποδεικνύουν ότι όταν η θέληση υπάρχει, όλα είναι δυνατά. Έτσι χάρη στη θέληση και τη δημιουργικότητά τους προέκυψε η ιδέα της πραγματοποίησης μιας συναυλίας από παιδιά για παιδιά. Στις 23 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας θα δοθεί φιλανθρωπική συναυλία με στόχο όλα τα έσοδα να διατεθούν στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα». Τα παιδιά έχοντας συμπαραστάτες τους γονείς τους, τη διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, καλλιτέχνες αλλά και την ελπίδα ότι όλοι οι φορείς και σύλλογοι της πόλης θα ευαισθητοποιηθούν, θα ενώσουν τις φωνές τους προκειμένου να απαλύνουν έστω και στο ελάχιστο τον πόνο που βιώνουν τα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο.
Στο πλαίσιο αυτό παραχωρήθηκε χθες το πρωί συνέντευξη Τύπου στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης, όπου ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης. Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΔΩΛ κ. Κώστας Γιαννούλας, ο διευθυντής του ΔΩΛ κ. Απόστολος Αλεξίου, ο μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης, ο πρόεδρος των Κρητών φοιτητών της Λάρισας κ. Αντώνης Κυπριοτάκης, ο Βασίλης Κούρτης-ενας εκ των μαθητών και οι γονείς Βαγγέλης Κούρτης και Γ. Βουλγαρίδης μίλησαν για μια συναυλία που αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση ενώ στόχος όλων είναι να υπάρξει και συνέχεια.
Ο κ. Γιαννούλας, έκανε λόγο για μια εμπνευσμένη πρωτοβουλία που θα πρέπει να βρει μιμητές καθώς τα παιδιά σε δύσκολους καιρούς δίνουν το δικό τους μάθημα ανθρωπιάς, αγάπης και προσφοράς. «Όλοι θα πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτή την πρωτοβουλία και να τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ευελπιστούμε ότι θα είναι μια εκδήλωση στην οποία θα λάβουν μέρος οι περισσότεροι Λαρισαίοι» τόνισε, ενώ ανακοίνωσε και τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης.
Από την πλευρά του ο διευθυντής του ΔΩΛ, κ. Απ. Αλεξίου, υπογράμμισε ότι η ιδέα της προσφοράς μέσω του καλλιτεχνικού έργου είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί αυτή τη δύσκολη περίοδο, ενώ η προσπάθεια αυτή ξεχωρίζει καθώς υποκινείται από παιδιά που πίσω τους δεν έχουν ούτε χρώματα, ούτε σκοπιμότητες. «Πιστεύω ότι αυτή η συναυλία είναι μόνο η αρχή. Η αρχή για τη δημιουργία ενός θεσμού που θα προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο μέσω του καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού έργου» σημείωσε καταλήγοντας.
Ο Βασίλης, ένας εκ των μαθητών, που πήραν την πρωτοβουλία ανέφερε ότι η ιδέα τους προήλθε από τη βαθιά τους επιθυμία να χαρίσουν χαρά, αγάπη και ελπίδα σε παιδιά που περνάνε δύσκολα και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του που αυτή η ιδέα πήρε σάρκα και οστά πολύ γρήγορα. Οι δύο γονείς που παρέστησαν στη συνέντευξη δήλωσαν ότι παίρνουν μαθήματα από τα ίδια τους τα παιδιά που τους δείχνουν το σωστό δρόμο, το δρόμο της ελπίδας, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για όλους.
Ο πρόεδρος των Κρητών φοιτητών κ. Κυπριοτάκης σημείωσε ότι με χαρά όλα τα μέλη του συλλόγου θα βοηθήσουν για την πραγματοποίηση της συναυλίας και παρά το γεγονός ότι θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου, μια ημερομηνία όπου ως είθισται όλοι οι φοιτητές έχουν ήδη αναχωρήσει για τα σπίτια τους. προκειμένου να περάσουν τις γιορτές με την οικογένειά τους, οι περισσότεροι έχουν ήδη αποφασίσει να παραμείνουν στη Λάρισα για να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Μάλιστα ο Σύλλογος έχει ήδη αναλάβει να τυπώσει τα εισιτήρια της συναυλίας.
Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ
Η φιλανθρωπική συναυλία με τίτλο «Τα παιδιά τραγουδούν για τα παιδιά», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στην αίθουσα συναυλιών του ωδείου (όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ»). Από το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα υπάρξουν και άλλες δράσεις, όπως ζωγραφική, μουσική, ενημέρωση, γκράφιτι κ.ά. Παράλληλα θα ξεκινήσει και το φιλανθρωπικό μπαζάρ στο αίθριο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, με έργα που θα προσφέρουν οι δημιουργοί τους με σκοπό όλα τα έσοδα να διατεθούν στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ»
Μεθαύριο Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί, συγκέντρωση των φορέων, συλλόγων, σωματείων κ.λπ. για να συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους θα συνδράμουν και εκείνοι στην υλοποίηση της ιδέας. Το Δημοτικό Ωδείο απευθύνει κάλεσμα σε όλους να παρευρεθούν στη συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν για τον τρόπο που μπορούν να βοηθήσουν.
Επίσης, στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε η «Κιβωτός Ελπίδας», που θα δοθεί σε όλους όσοι οργανωμένα (μέσα από συλλόγους, κλπ) ενδιαφέρονται να συνδράμουν οικονομικά. Για πώληση θα διατεθούν χριστουγεννιάτικες κάρτες του συλλόγου "ΕΛΠΙΔΑ" (στο ΔΩΛ) και αναμνηστικά μπλουζάκια της εκδήλωσης (όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ»)
Σύντομα ανοίγει από την easy logic, η ιστοσελίδα praxizois.gr και ενεργοποιείται η ηλεκτρονική διεύθυνση: larissa@praxizois.gr, έτσι ώστε να υπάρχει ένας διαδικτυκός τόπος επικοινωνίας και ενημέρωσης, ανταλλαγής προτάσεων, σκέψεων, λύσεων κ.λπ., πολιτών της Λάρισας που έχουν τη διάθεση να δώσουν ένα πιο ζωντανό χρώμα στην πόλη μας. Αντίστοιχη επικοινωνία υπάρχει και μέσω Facebook και Twitter. Στην έκθεση, που θα υλοποιηθεί στο φουαγιέ του Δημοτικού Ωδείου θα φιλοξενηθούν έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, αγιογραφίας, ψηφιδωτού, και διάφορες δημιουργίες των : Ιωάννας Χάμου, Μαρίας Παναγιώτου, Αντώνη Κωνσταντάκη, Μαριάννας Γκουντουβά, Απόστολου Παλάντζα, Γκαβανούδη Παναγιώτη, Ναπολεάνας Νανούλη, Ζωής Σεϊτάνη, Σωτήρη Γεροκώστα, Μελά Καραγιάννη, καθώς και του Δημιουργικού Εργαστηρίου της κ. Κάκιας Χαλήμαγα – Χατζή που θα αναλάβει και τα σκηνικά της εκδήλωσης.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass