ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Βυζαντινοί χριστουγεννιάτικοι ύμνοι

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2011 1:10 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:45
 Στο πνεύμα των ημερών των Χριστουγέννων και δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα, η Βυζαντινή Εκκλησιαστική και Παραδοσιακή Χορωδία « Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι», θα δώσει συναυλία το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και ώρα 8 μ.μ στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Η συναυλία θα περιλαμβάνει δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος η χορωδία θα ψάλει λαμπρούς βυζαντινούς ύμνους της περιόδου των Χριστουγέννων και όλου του ενιαυτού υπό τη διεύθυνση του χοράρχη της, άρχοντος πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού της Αναλήψεως του Σωτήρος Λαρίσης κ. Θεοδόση Διαμάντη.
Στο δεύτερο μέρος θα ερμηνεύσει δημοτικά παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, υπό τη διεύθυνση του κ. Ιωάννη Λεβιδιώτη χορωδού και προέδρου του Εργαστηρίου.
Σε αυτή την εκδήλωση, όπου παντρεύεται αρμονικά η παράδοση της Εκκλησίας, η βυζαντινή μουσική τέχνη και το δημοτικό τραγούδι, το εργαστήρι θα βραβεύσει έναν μεγάλο εργάτη, μύστη της του Δαμασκηνού τέχνης, δάσκαλο και ερμηνευτή της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής, τον πρωτοψάλτη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Ιωάννη Κεσσάκη.
Η βυζαντινή υμνογραφία των εορτών των Χριστουγέννων χαρακτηρίζεται όχι μόνο πλούσια και πανηγυρική αλλά έχει και μεγάλη ποιητική αξία. Οι καταβασίες, τα μεγαλυνάρια, τα στιχηρά ιδιόμελα, τα κοντάκια των ύμνων, οι κανόνες εκφράζουν αισθήματα δέους και θάμβους, κατάνυξης και ευλάβειας. Οι μεγάλοι υμνογράφοι της Εκκλησίας όπως ο Ρωμανός ο Μελωδός, Ιωάννης Δαμασκηνός κ.ά. στους ύμνους τους συμπυκνώνουν σε απαράμιλλους στίχους όλη τη θεολογία της Εκκλησίας.
Προσκλήσεις θα διατίθενται στο κυλικείο του Δημοτικού Ωδείου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass